Едва ли ще има проблеми с грешна длъжност, адрес и дори неточна фирма, ако ЕГН-то и ЕИК-то са верни.
ЕИК на фирмата ли? Не фигурира, но фирмата и адресът са вярно изписани. Трябва ли да има ЕИК
Здравейте, имам болничен за 5 дни, от които 3 работни (четв-понед). Данните на фирмата са верни , но длъжността не е съвсем точна в Болничния е експерт обучения, а човекът е назначен за специалист обучение. Има ли проблем или ще ми бъде върнат за корекция?
Здравейте, с пауза от един месец между 2 работни места съм. (т.е. осигурена до края на февруари 2019 и започвам на 1.04.2019 нова). През март (месеца между двете) постъпих в болница по Клинична пътека за планова операция. Подала съм си Декларация с ПИК  и дори внесох авансово минималните осигуровки сама. Не съм се регистрирала в Бюро по труда, понеже няма смисъл за 1 месец. 1. Всичко ок ли ще е със Здравната каса и болницата? 2) трябва ли да уведомявам за започване на работа някъде или декларация 7 се прекратява автоматично след възникване на трудово правоотношение?
Здравейте,
в предизвестие с освобождаване по чл. 328, ал.1 , т.3  съм до края на февруари.
Очертава се да започна нова работа на 1.04. (надявам се да подпиша договор в първите дни на март). Чудя се има ли смисъл да се регистрирам в Бюрото по заетостта и НОИ, тъй като обезщетението за безработица няма да е кой знае какво, а и докато го взема, живот и здраве ще съм започнала новата работа, + би следвало да взема обезщетение от сегашния работодател за март. 
1. Губя ли нещо, по отношение на правото си на обезщетение за безработица в случай че  по време на изпитателния срок и аз или новият работодател решим, че не си пасваме?
2. как стои въпросът със здравните осигуровки за този месец?  (тук въпросът ми е малко по-сложен  и не знам дали точно за този форум/тема) тъй като съм със здравословен проблем искам да използвам месецът, в който няма да работя да отида на санаториум, което по клинична пътека е всъщност болничен). Възможно ли ще е това да се случи точно в този един месец, в който не съм нито работеща, нито регистрирана за безработна? ...
Здравейте, отново!
в предизвестие с освобождаване по чл. 328, ал1 , т.3  съм и имам няколко въпроса.
Ако се регистрирам в Бюрото по заетостта в рамките на 7 дни след прекратяване на договора, но забавя регистрацията в НОИ (т.е.направя я след 2,5 месеца примерно, от 3-те, какъвто е срокът)  и през това време си намеря работа, тогава ще се води ли че съм ползвала право на обезщетение? Просто предпочитам да си намеря работа, а да не опирам до борсата, тъй като ще съм с ниско обезщетението и не искам да си "гърмя" правото на борса за следващите 3 години. С гореописаната тактика ок ли ще е?
И още нещо, проучих ситуацията с гражданските договори и обезщетенията, разбрах, че ако ГД е под 560 лв /месец е ок. Трябва ли да се информира НОИ или Бюрото за възникнали такива или си остава обичайното задължение за подаване на данъчна следващата година?
 
"Отпускам считано от 06.11.2015" това е отговора. Минали са трите години.
 
Благодаря много!
Брои се от отпускането на предходното обезщетение. В решението трябва да пише "отпуска се от..."
Здравейте, да, пише ОТПУСКАМ парично обезщетение за безработица,
считано от 06.11.2015 г. до 05.08.2016 г. в размер на  хх лв. дневно.
От едната дата са минали 3 години от другата - не
 
Това е така, когато ТД не е прекратен по взаимно съгласие или по желание на работника и когато от отпускането на предходно обезщетение са минали повече от 3 години.
[/quote]
Здравейте, а по отношение на 3 години минали от получаване на обезщетение за безработица, коя дата се гледа? Тази на решението, тази на началото или пък на края на срока на обезщетение?
Интересно е как се тълкува това отпускане на предходно обезщетение? От коя дата се броят 3-те години?