Здравейте, и аз бих искала да разбера какво се случва, ако имаш онлайн магазин, в който продаваш само по банка и с ППП  - т.е. не пускаш КБ, не си регистриран в НАП по Приложение 33. В същото време обаче имаш и offline продажби (примерно участваш с продуктите си на някой базар или отваряш физически обект).

Това автоматично до какво води?? Трябва ли да се регистрираш в НАП, при положение, че не пускаш КБ през сайта? Продажбите ти с КБ (в offline обекта)  и тези в online магазина как се отчитат??

Извинявам се предварително, ако някъде вече е отговорено на такъв въпрос - не намерих.
Здравейте,

Предстои ни стартиране на нова фирма, която ще продава стоки, както онлайн, така и офлайн, като:

1. Продажбите онлайн ще се случват вероятно на първо четене само с наложен платеж и банкови преводи, докато не се изяснят всички изисквания по отношение на СУПТО за онлайн магазините...
2. При това положение, ако решим да извършим продажби офлайн, необходим ли ни е все пак СУПТО?? Примерно, участваме на изложение и продаваме на посетителите - работим в брой. Сключваме договор за доставка на стоките с някой търговец на едро - пак в брой или по банка се плаща. И при тези ситуации, това "животно" СУПТО /според текушите разбирания на НАП/, трябва ли ни?? И касовият апарат, който би се вързал към онлайн магазина само един ли ще бъде - и за двата вида продажби, или ..?

Благодаря предварително!