Ако е отнесено като глоба, това не са временни разлики и няма какво да намалявате. След като не сте сигурни как е процедирано преди, според мен отписвайте всичко на приход, без да намалявате в ГДД, за да ви е мирна главата. Едва ли сумите са колосални....но знае ли човек  :smile1:
След като 3-4 пъти говорих с НОИ и ме прехвъляха от телефон на телефон защото никой не знаеше, вече изпращам уп3 по пощата с обратна разписка и прикрепвам обратната разписка към досието на работника. Каквото искат - това да си го правят.

И това е вариант, сега разбрах къде е онлайн варианта: в Заявления, сигнали...има Форма за контакт с НОИ. И  се прикача сканирано УП-3.
Здравейте,

знаете ли какво се подава в НОИ /УП-3 ли/,  и как, във връзка с обнародваната инструкция на НОИ за първа и втора категория труд? Не намирам достатъчно информация.

Благодаря предварително!
Ако получателят е ДЗЛ, 21(2)?
Ако приемем, че с: 605/421имате предвид 605/455, са ок  :good:

През 2021г как се осчетоводява ПОД?
АОД от 2020г сторнира ли се или се кредитира?
[/quote][/i]
[/i]

Не се осчетоводява пасив, а намаление на актив - демек обратно проявление - с обратната операция - Дт 123/Кт 497.
Благодаря, аз точно заради това становище питам - как се прилага на практика, като предварително не се знае в коя държава колко ще пребивават шофьорите и кога .....
Ако в отчета за 2020 касовата наличност е ок, не би следвало да проверяват повече, според мен.
Здравейте,

Искам да се допитам до колегите с транспортните фирми - прилагате ли чл.121а КТ, когато извършвате каботажи в чужбина? Ако имате А1 сертификати, това променя ли нещата? Има ли значение дали каботажите са предварително планирани / за да се подаде необходимата документация тук при тръгване на шофьора/, защото обикновено курсовете са през няколко дъжави и не се застояват на едно място.
Ще съм благодарна, ако някой сподели опит.
Хубав ден
Привет, разпределяте дивидент, съобразно дяловото участие на всеки от съдружниците в капитала.

Освен ако не е уговорено друго  :smile1:
Според мен си сторнирайте наемните вноски в тази година - на база фактурата и заприходете актива нормално в група 20. Вярно е, че ще се разминат отчетните периоди на разходите, но глобално погледнато ще отразява вярно стопанската операция.
7-дневен от определяне на лицето /приемане на правилата, доколкото виждам.
Здравейте,
Правилни са Ви осчетоводяванията.
По принцип се включват в отчетната стойност, но и да не ги включите, не е фатално  :wink1:
Точно това й цитирах, отговорът беше - ами вие можете да си четете каквото искате, разни адвокати кой какво написал, това е нашето становище.
Както и да е, няма да оставим работата така.
Благодаря още веднъж, Delphine.
Благодаря, точно това се опитах да обясня на една данъчна, затова и сложих "управленска дейност" в кавички - тя я квалифицира като такава.  Явно въпросната госпожа е спряла в 2016 година.....
И, забележете, това било мнение на екип и ръководител......нямам думи, ако е така.......
Здравейте, колеги,

Бихте ли споделили, според вас, ако дружество осъществява "управленска дейност" според органа... с нает лек автомобил / паралелно ще се отчита и лично ползване/, имаме ли право на данъчен кредит по фактурите за наем, гориво и т.н.?
Основната дейност е спедиция, но това е единственият автомобил във фирмата, който управителят ползва и за служебни, и за лични цели.


Абослютно не е вярно това! Как ще се самооблагаме от Бг доставчик, който правилно е начислил 0% по глава трета........
Към края на годината, не е нужно да е в месеца.