На 8ч./ 5дена ми е сключен ТД. За съжаление не е несъзнателна грешка- трети месец  се опитвам да получа правилното възнаграждение, но според счетоводството  то се изчислява на база минимална работна заплата. Категорично отказват да се коригират. Може би трябва да се обърна към адвокат по трудово право и да разваля отношенията си с работодателя. Благодаря още веднъж за отговорите.
Благодаря за отговора, но многократно разховарях със счетоводството, за тях това е правилното възнаграждение. За това си позволих да попитам тук и да потърся съдействие в решаването на този казус.
Отработения месец е преди да изляза в болничен ( бях болничен през целия период на бременността). От 1 до 30 число на месеца съм била на работа + един ден от следващия месец. След 2те години майчинство използвам 20 дни платен отпуск без да съм се връщала на работа.
Здравейте! Ползвам правото си на платен годишен отпуск след две години майчинство, който е в размер на 20 работни дни. Възнаграждението, което ми изплащат за този отпуск не се равнява на среднодневното брутно трудово възнаграждение при този работодател, при условие, че имам изработен пълен работен месец. Изчислили са го на база минимална работна заплата за страната за този период. Според изчетеното от мен, това е неправомерно. Моля за коментар и съдействие. Благодаря предварително!
Благодаря за съдействието!
От коя дата сте назначена? Колко време действително сте отработили? Все още ли сте в изпитателен срок? Ако не е приключил изпитателния срок моя съвет е да изчакате инициативата за прекратяване на договора да е на работодателя.


Назначена съм от 01.09.2016г.и съм отранотила само еден месец от изпитателния срок, след което излязох в болничен до раждането и след това 2г.майчинство.
Здравейте! И моя случай е сходен- в изпитателен срок съм по чл. 67, ал.1, т.1 и във връзка  с чл. 70 в полза на работодателя. Майчинството ми изтича на 21.06.2019г. При разговора с работодателя относно връщането ми на работа, директно ми заяви, че няма намерение да ме държи на работа. Въпросът ми е - необходимо ли е да ме назначат веднага в друга фирма, за да не съм на минималното обезщетение на борсата?