Извинявам се, това със 100-те дни явно съм го разбрал погрешно и не е записано в предмета да ГД. ГД е със срок до приключване на дейностите по проекта, което е обозначено със срок 31 октомври 2019. Междувременно не се заплаща нищо по ГД освен авансът през април. Ако се вземе крайното плащане през октомври, средно-аритметичното възнаграждение за месеците се падат над минималната заплата. Какво трябва да направя точно в случая и лишавам ли се с този ГД от трудова борса?

Благодаря и хубав ден!
Извинявам се, ако някъде е разисквано вече, но не успях да открия информация по моя казус.

До месец Август се водя на трудов договор, който работодателят ми решава да прекрати поради негови си причини. В момента чакам съкращаването, за да мога да подам документи за борса, която ще продължи 4 месеца (до м. Ноември).

Преди това, през месец април имам подписан граждански договор за услуги с аванс около 3000 лв, като за месеца на превода има платени осигуровки. ГД е със срок не повече от 100 дни, като се очаква второ плащане по този договор някъде през Октомври - Ноември.

Та така съвпаднаха нещата, че губя трудовият си договор, но имам ГД с друга фирма за други услуги, което ме обърква. Имам ли право на трудова борса за следващите 4 месеца, след като имам подписан ГД през април месец? В ГД няма конкретна времева рамка, но е записано "за не повече от 100 дни". Съответно този договор трябва ли да го декларирам някъде, след като скоро ще загубя трудовите си правоотношения?