Здравейте!
Отново и се надявам последно се включвам с един въпрос. Вчера подписах договор за напускане по взаимно съгласие, но все още не съм ходила до бюрото по труда. Въпросът ми е, ако намеря къде да ме назначат на срочен трудов договор или такъв със срок на изиптване 6 месеца и прекратим договора преди изтичането на тези 6 месеца, по-изгодно ли ще е за мен да се запиша в бюрото по труда? По мои проучвания, ако го направя по този начин ще имам право на 60% от обезщетението, а не както ако е по взаимно съгласие на 4 месеца на минималното. По кой член трябва да бъде прекратен срочния трудов договор или този с изпитване и след колко време, за да мога да получавам по-високото обезщетение от борсата. И през това време аз ли си внасям в НОИ здравните осигуровки? Благодаря Ви предварително!
Извинете. Работя от 04.2016, не 2017. Имам 11 месеца стаж във фирмата преди болничния поради бременност. Но не се разделяме с много добри чувства. Затова искам да знам за какво да следя в договора, понеже не съм наясно с членовете. Ако е по взаимно съгласие, откога ориентировъчно ще започне да ми се изплаща обезщетението от борсата след подаване на документите. Една служителка от бюрото ми каза, че след 4 месеца чак ще започнат да се изплащат. И относно отпуските, които имат да ми изплащат, тлябва ли да фигурира някакъв член в договора за тях?
Здравейте, включвам се със следния въпрос. Ако бъде прекратен договора ми по взаимно съгласие, на колко време борса имам право и след колко време ще започнат да ми изплащат обезщетението. Работя във фирмата от 04.2017г. Сега ми приключват двете години майчинство. И се разбрахме, че няма да се връщам на работа във фирматй. За какво да следя в договора. Разбрах, че трябва също да е включен чл.224 за обезщетение за неизползван отпуск. Благодаря Ви предварително! 
Благодаря ви за отговорите! Относно този "отпуск", през цялото време съм била на работа и бях бременна, но излязох в болничен чак април 2017, а отпуската са я писали от 01.01.2017 до 28.02.2017. Не са ми давали да подписвам нищо и дори вчера, когато мш показаха молбата, мой подпис няма върху нея, а и имената ми са напечатани, а при молби нали сам ръчно пишеш двете или трите си имена плюс подпис.
Здравейте! Имам следните въпроси:
1. Днес бях при работодателя си, понеже майчинството ми приключи на 09.08.2019г., за да обсъдим натрупания отпуск. За три години ми каза, че имам 19 дни да взимам, което е напълно невъзможно. Имала съм пуснат отпуск от 01.01.2017г до 28.02.2017г, което е абсолютна глупост. Нито съм подавала молба за такъв, нито съм разписвала молба. По какъв начин мога да получа всичките дни отпуск, които ми се полагат, а те са 60!?
2. След изтичане на въпросния отпуск, мога ли да използвам 6 месечния неплатен отпуск и едновременно с това детето ми да посещава държавна ясла?
3. И ако не използвам 6 месечния неплатен отпуск, можем да приключим по взаимно съгласие трудовите правоотношения ли? Тоест, нямат право да ме съкратят?