Ако правя ВОД, в смисъл че продавам за ЕС до крайни клиенти.. начислявам си ДДС понеже съм регистран и по ДДС което си задължително за продажби в чужбина..

обаче някъде бях чел че мога да си върна ДДС за продадените  стоки в чужбина.. или това не се отнася за ЕС?
Здравейте,

сигурно вече е коментирана темата, но аз не успях да намеря информацията..

изпратили са ми емайл февруари месец 2021.. аз сега виждам емайл.. там пише че не съм си подал ГФО за 2019 г.  фирмата ми е създадена през 05.2019 г. обаче започна да работи август 2020 г.  до тогава не съм извършвал дейност.. тогава ми бяха казали че не трябва да направя нищо .. обаче сега получавам емайл че не съм си подал ГФО за 2019 да отида в 7 дневен срок след като получа съобщението  в НАП да ми съставят АКТ за нарушение...
каква глоба да очаквам? има  ли начин да мина без глоба или поне с минимална.. това че съм видял емайл близо 2 месеца късно отделен проблем ще е нали? мога ли да обжалвам акт и какъв е шанса да отпадне?  какви стъпки да предприемам в момента, да подам ГФО за 2019г. и да отида в НАП ? Някой има ли обяснителен текст в случай , към НАП който да пише че това е малозначителна грешка че не сме извършвали дейност , че е 1 грешка и тем подобни работи.. искам да съм максимално готов като отида в НАП да мога да мина по най евтиния начин.. че гледам глоби от 200 до 3000 лв..

това е супер откъсана работа в тая държава.. не подаваш ГДД , ама някво заявление отчет трябва да пускаш на който всичко да е нули.. отделно бахти откъсаните закони.. трябва да пускаш заявление че започваш работа, трябва да пускаш и че  не работиш.. то е ясно или едното или другото.. щом не съм пуснал че работя значи не работя..  супер тъпата работа са получава.. аз си признавам грешката трябвало е да пусна заявление ама сериозно трябва да се премислят нещата.. щом няма ГДД значи няма има ГФО.. всичко е направено за пари... може ли такава идиотщина да измислят..
здравейте,

имам няколко въпроса понеже четох доста , исе обърках съвсем много.

Имам онлайн магазин и продавам чрез куриерите. Използвам ППП и затова не издавам касов бон.

Сега искам да продавам и в чужбина в рамките на ЕС, но незнам дали трябва да се регистрирам по ДДС преди да се достигне прага от 50 000 лв..   Задължително е ?

Купувам продуктите от тук и получавам фактура за тях обаче тези фирми не са регистрирани по ЗДДС.. това проблем ли ще е след като аз ще съм регистриран по ДДС?

Ако внасям стоката от Турция примерно за 2000 лв.. и платя 400 лв ДДС на митницата.. след това може ли да ги приспадна тези 400 лв при изпращане на стоката в чужбина?  защото един път плащам 400 лв за ДДС след това при изпращане плащам пак по 20%  в крайна сметка за мен какво ще  стане ако навсякъде се плаща ДДС..  Тези неща съвсем ме объркват..
здравейте,

аз съм СОЛ и съм земеделски производител.. отделно продавам разни неща по телефона и по Фейсбук, без да имам онлайн магазин. Имам оборот 12 000 лв.. от куриерските фирми..
За получени субсидии попълвам приложение номер 3.. а за данъци от наложен платеж трябва да попълня приложение 2 .. имам документи за разходи на мое име за около 8000 лв..  Там си има графа за приход и разходи попълвам си ги в годишния данък обаче там има поле за статистика ( отчетност) или нещо подобно? какво представлява това ? задължително ли е това изискване ? как мога да си попълня тази статистика?  задължително ли е да искам от еконт служебна бележка за всички доходи?
Има още едно поле за това кой е изготвил статистика или отчета може ли да пиша мое име или задължитено трябва да е счетоводна къща..