За да направите корекция за минала година ще ви е нужно предписание. Аз бих подала след това коригираща Д1 за съответния служител, бих сложила премия на друг служител /а може и на същия/, за да може Д6 да ми е в увеличение. А относно надплатената сума - няма как да удържите сума на служителя, трябва доброволно да ви я даде и съответно да подпише документ /ордер/  за това. Грешката е на този, който не е отразил болничния в програмата. Зашо накрая служителят трябва да бъде засегнат от нечия несвършена работа?  :smile1:
При гражданския договор лицето няма определено работно време/ седмица/ място, не е подчинено на възложителя – т.е. не носи дисциплинарна отговорност и не може да бъде на безсрочен вид. Съветвам Ви да изчакате да му изтече предизвестието и тогава да го назначите чрез трудов договор.
Благодаря за бързия и изчертапелен отговор!  :smile1:
Здравейте!  :wink1:
Имам възможност да отида на бюрото за 6 месеца. Въпросите ми са:
- През това време плащат ли ми се осигуровки и кои точно? Ще имам ли задължението да внасям здравни осигуровки за този период?
- В случай, че изляза по майчинство - доходът, който съм имала по време на бюрото ли ми се взема или този преди (и евентуално след) него?
- Има ли минус на това да си на бюрото?
Благодаря предварително
Plus Minus - справя се чудесно с голям брой персонал.