Това, което стои в документацията по проекта в БТ, това трябва да се подава и в Д1. Дали да не  попитате тези, които ще  проверяват за съответствие...Ще  излезете от ситуацията. На всеки може да се случи.
Прекъсване на дейността от 01.12.2020
 В Кодекса на труда е   постановено, че обезщетението  по чл.220 е в размер на БТВ за неспазения срок, а срокът не е в работни дни. В случая е календарен месец и работникът дължи една брутна. За база се взема м.10(месецът-предхождащ месеца, в който е възникнало основанието за  обезщетение),  като   базата следва да включва  основно възнаграждение и допълнителни  такива с постоянен характер.
Както вече писах работодателят има право и без вашето съгласие да ви намали работното време. Прочетете внимателно горенаписаното и ако искате и имате разбиране от работодателя, се съгласете по най-бързия начин да ви освободят с право на пълна  борса.  В противен случай, ще ви сложат- искате или не на 4часа. След време или докато решите какво да правите това вероятно няма да ви хареса и сама ще подадете молба за напускане. Ще се наложи да отработите или да си платите предизвестието. Тогава ще ви изплатят обезщетение само по чл.224КТ, изчислено наполовина(заради непълното раб. време) и обезщетението от борсата ще  падне заради раб. време на 4часа и осиг. доход, паднал наполовина.   Ако се наложи може да си потърсите правата чрез добър адвокат по трудово право.  Това от своя страна е свързано с притеснения и стрес. Не губете време. 
Във връзка с пандемията законодателството предостави право на работодателите  едностранно(без вашето съгласие) да налагат преминаване  от пълно към непълно раб. време. Тази правна възможност е определена  в чл.138а КТ. Работодателят пуска  заповед за промяна, която  се издава не по-късно от 10 работни дни преди датата на всяко преминаване към непълно работно време (чл. 9 НРВПО).   Ако Ви запознаят (писмено се подпишете на "запознал се") със заповедта за промяна на раб. време  на 13.11.2020, то преходът  от пълно към непълно раб. време може да стане най-рано на 30.11.2020.  Ако успеете да се "споразумеете" за освобождаване преди въвеждане на непълно раб. време по чл.328, ал.1, т.3КТ. Макар, че може и да не ви платят чл.220КТ, може би ще е по-добре за вас, но пък обезщетенията по 224 и 222 ще се изчислят на база -пълната ви заплата. След 1месец писмено поискайте чл.222КТ като удостоверите с тр. книжка, че не сте работила при друг работодател. От друга страна в двугодишния доход за изчисляване на обезщетението за безработица ще влезе само дохода при пълно работно време.
Точно така! Трудовата книжка - не по куриер, а на място, за да на се изгуби!  "Поканата" да се яви - може да е по куриер.
Съветвам ви писмено да го  поканите, да си получи заповедта и трудовата книжка  по куриер с обратна разписка. Дори и да откаже да получи пратката или да не намерят лицето на адреса, ще можете да докажете евентуално пред съда, че сте се опитали да направили необходимото, за да връчите документите. За невърната трудова книжка работникът може да осъди работодателя на обезщетение по чл.226, ал.2КТ- едно БТВ за всеки ден на забава. Ако работникът благоволи да си получи документите и ви посети, тогава му дайте да се разпише на заповедта, че си е получил и трудовата книжка.
Заповедта е издадена и връчена  един месец преди освобождаването. На практика  в периода на предизвестието е възможно да се наложи да ползвате  платен отпуск, което ще промени броя на дните неползван платен отпуск. възможно е да се окаже, че м.11 нямате отработени мин.10 дни и за база при изчисляване на обезщетението следва да се вземе например м.10, в който имате необходимия минимум от отработени 10дни. И как тогава работодателя ще може да сметне вярно обезщетението по чл.224 КТ и да го впише в заповедта един месец преди освобождаването?