Според мен ще загуби сумите, които получава като обезщетение от втория договор

Само за сведение, ако има и други четящи, оказа се, че е така както казвате. Причината обаче се крие в това, че обезщетението за болнични не може да надвишава размера на нетната заплата, която би получавало лицето, ако е на работа, а като се прекрати едното правоотношение размерът на обезщетението, ако остане същия би надхвърлил нетния доход само по активното правоотношение и съответно се намалява до размера на нетния доход, който е получавало лицето по него, а надхвърлящата част се губи.
А каква е логиката, гледа се само положението към датата на настъпване на нетрудоспособността ли?  Ако следващите болнични са само за един работодател и лицето е осигурено за всички рискове на какво основание ще откажат да вземат като основа за изчисление средно дневното възнаграждение за последните 18 месеци независимо при колко работодателя е формирано?
Здравейте, не съм счетоводител, а служител. Съпругът ми работи на основен и допълнителен договор за 4 ч., но получи сериозно заболяване и се очаква да е в болнични 6 месеца. В момента получава обезщетение от НОИ с болнични листове и за двата работодателя. Какво ще се случи, ако напусне допълнителната работа по взаимно съгласие? Той ще продължи да се осигурява по основния договор.Ще загуби ли сумите, които получава като обезщетение от втория договор, или ще си получи пълното обезщетение, но само с представяне на болничен лист за единия работодател? Предварително Ви благодаря!