В случай на дълъг болничен преди борсата (около година) какъв доход се смята за периода на болничния при изчисляване на пълна борса от 60%?
Извинявам се, че не ми е много гладка мисълта , но и аз съм доста притеснена. Трябва да постъпи в болница и не знае кой трябва да й даде сега болничен след дни в предходните две години и текущата.
Ако , не дай боже, я хване Ковид или дори обикновен грип, пак ли ТЕЛК трябва да й разрешава болничен през тази година?
Здравейте,
За 2019 и 2020 г майка ми е ползвала близо 380 дни болничен, последните бяха след разрешение от ТЕЛК. Не е свидетелства а за трайно намален %, експертното решение касае само удължаване на болничните.
Сега и се налага отново да дни болничен за предходните две и текущата година кой и как трябва да й издаде болничен . Заболяването е тежко и се очаква поне 2-3 месеца да се възстановява.
Болницата предполагам няма право да издаде болничен щом са надхвърлени 360 дни. Но ЛКК на болницата ли трябва да й подготви протокол за ТЕЛК или с епикризата от болницата трябва да се отиде при личния лекар, той да даде направление за комисия и после тази комисия (в ДКЦто) ще даде Протокол за ТЕЛК?
Надявам се някой да може да отговори ако е имал подобен случай. Че майка ми не стига, че е зле ами и допълнително се е притеснила как ще си оправи болничния.