Важното ми беше, че няма да се дължи неустойката по трудов договор. Благодаря на всички!  :wink1:
Здравейте, при напускане по чл. 327, ал. 6 - ”Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато: (6) продължава образованието си в учебно заведение на редовно обучение или постъпва на редовна докторантура;”

дължи ли се обезщетение на работодателя за неспазен срок на предизвестие - съответния брой дни, уговорени по трудов договор и също така ако не се дължи - как седи въпроса със отработените дни през месеца до деня на напускането - плащат си ми ги пропорционално на заплатата или е по друг начин? Много дискусии и членове прочетох, но конкретно финансовата страна не разбрах как седи? Благодаря много!
Здравейте, работя на 4 часа при сумарно изчисляване на работното време. Наложи ми се да взема болничен за 3 календарни дни, в които обаче  по график ми се падат да съм на работа и трите дни на 8-часови смени (все едно 6 смени по 4 часа за трите дни). В болничният ми лист, деклариран към НОИ са въведени само 12 часа, че е трябвало да отработя и съответно е платено само от работодателя за 3*4 часа, без нищо от НОИ. Коректно ли е това?