Нещо като подаръчните ваучери?
Повечето такива ваучери са от самите фирми "Кауфланд" "Лидл" и т.н. Тук обаче , ФЛ ще предлагат услуги , за които ще получават кредити. След като натрупа дадена сума кредити , те ще могат да ги осребрят в пари. Тук е проблема , как ще се осчетоводи тази сделка , в която Фирмата плаща за кредитите на ФЛ ? Трябва ли да има насрещен документ за това ? Общите условия на сайта имат ли силата на договор между двете страни и дали НАП биха го признали като такъв , за да може да се оправдае превода на средства към ФЛ ?

С този проект се сблъсках със същите проблеми и въпроси , които имах с разплащането с криптовалута. Така и не получих отговор от НАП относно това. Да се надяваме че сега ще получа.
Нещо като подаръчните ваучери?

Може и така да се тълкува, само че с тях ФЛ ще получи стока или услуга, а в нашия случай - пари.
Ето какво е планирано, Вие преценете как да класифицирате кредитите.

Потребител 1 купува 1000 кредита за 10 лв, с които плаща за различни услуги на потребители 2/3/4/5. Потребител 4 е натрупал 450 кредита и иска да ги осребри. Подава заявка към платформата и след това си получава парите по банковата сметка.
Честно казано и на това не можаха да ми отговорят. Някои го тълкуват като стока , други като валута , трети като услуга. Но мисля че би трябвало да има някаква формулировка някъде.
Здравейте,

След няколко седмици безуспешно търсене на отговор, се надявам тук някой да може да ми разясни нещата. Казуса е следния :
БГ фирма е собственик на онлайн платформа. Последната има вътрешна разплащателна система (виртуални кредити). Фирмата продава и купува тези кредити на ЮЛ и ФЛ в ЕС. При продажбата всичко е ясно , освен ДДС.
При покупката от ФЛ обаче има доста неизвестни.

Ето и въпросите :
1.Виртуалните кредити облагат ли се с ДДС? Като услуга ли се класифицира или като продукт?
2. При покупката на кредити от ФЛ , необходим ли е документ? Ако да - какъв?
3. Приемането на общите условия на платформата, в които ще е описано задължението на фирмата да купи кредитите на ФЛ при подадена от него заявка, има ли силата на договор и елиминира ли необходимостта от издаването на документ от страна на ФЛ ?

Искам да помоля тези , които нямат мнение по въпросите , да подтиснат желанието си и да не сипят “умни” коментари.

На всички други искам да благодаря предварително за отделеното време и внимание .

Хубав и усмихнат ден на всички.