Няма мърдане до 3400.
Бобо, ако така разсъждаваш и 100 хиляди капитал да имаш при отваряне на фирма след няколко години ще си в нулева позиция. Много са ти широки пръстите.  Аз гледам на тия 200лв не като непосилен капитал а като на едни хвърлени пари през прозореца. И апропо те се водят на сметката на управителя а не на фирмената сметка, не можеш да ги плащаш с капитала на фирмата а би било редно.
Ако не е редно значи е незаконно, а ако е законно значи не е нередно.
Аз не искам да правя нищо незаконно, Все си мисля че плащането два пъти на осигуровка за един и същ човек не е нередно но не е и необходимо нужно. Така си мисля
Искам да попитам имам фирма регистрирана по ДДС от скоро . Фирмата е действаща и към момента аз съм и управител. Плащам задължителното самоосигуряване в момента то е около 220лв вързано е с минималната работна заплата. Питането ми е  има ли начин да не се самоосигурявам за да действа фирмата ми тъй като работя на постоянен трудов договор в друга фирма от която ми се плащат на пълна заплата  всички видове осигуровки, пенсионни здравни всичко. Казаха ми че е възможно да назнача служител поне един, към момента нямам служители и ако е на минимална заплата с постоянен трудов договор почасов да речем 2 часа на ден тогава осигуровката на този  служител ще ми възлиза на месец от около 50 лв. което е доста по добре от 220лв. Възможно ли е това и как може да се направи или ако не по този начин по някакъв друг начин?