Pupeshche - отново благодаря за изчерпателния отговор. Бях забравила, защо всъщност не посещавам форуми....
Izg - благодаря за отговора  :smile1:
Здравейте, да погледнала съм ги и знам какво гласят. Благодаря за отговора ви, но прочетох и много други дискусии на тази тема и на повечето места пише, че ако човека е на график на 3 март примерно, то на него му се плаща  веднъж надник и само веднъж за национален празник. А с колежката дискутираме и според нея трябва да се плати двойна сума за национален празник.
Искаме да разберем кое е най-прсвилното в практиката.
Но благодаря за насочването.
Здравейте,

Въпрос относно плащането на национален празник при хора на СИРВ. Как следва да им се заплати ако на 3 март по график са на работа? Веднъж надник към заплатата защото са по график на работа и веднъж надник за официален празник или за националния празник трябва да им се плати двоен надник? Ако приемем, че взема 100 лв. Веднъж взема 100 защото по график е на работа и веднъж 100 за национален празник или 200 за национален празник+100 лв защото по график е на работа? Предварително благодаря на отговорилите :smile1:
Здравейте, дали някой може да ми помогне за техническата част? Как мога да обединя два файла в един(като формата на файловете с данни ми е ексел), за да подам цялата информация за 73?
Благодаря  :smile1:
Той важи да, въпросът е, че аз не съм го отразила в м септември. И сега това мога ли да го направя като корекция в м октомври или ще се коригира в м декември?
Датата в телка е 01.09.2022-  3 г. Новият ТЕЛК датата е 01.10.2025. - 3г. Тоест до 31.08.2022 вкл. е бил предходния ТЕЛК.
Здравейте, относно човек, който има ТЕЛК, до началото на септември, след това телка изтича и в програмата съм изтрила перото за облекчение. В м октомври ми предоставят нов ТЕЛК. Въпросът ми е в м октомври мога ли да направя корекция за септември и да му се намали данъчната основа за м септември или това става в м декември с годишното преизчисляване? :hmmm:
Много благодаря  :smile1: