Здравейте, ще бъда благодарна ако някой може да ми помогне с мнение!
В предизвестие съм, но имам още 15 дни от него. В договора ми е упоменато, че 30-дневния срок е в полза на двете страни! От два месеца съм във фирмата и още съм в срок на изпитание, а от новата фирма искат да започна веднага и не желаят да чакат!
Помислих че трябва да имам 6 месеца при сегашния работодател. Личния лекар днес ми каза, че нямам право на болничен, но реших да попитам и тук. Сърдечно Благодаря  за бързия отговор и Ви желая всичко добро!
Здравейте, интересувам се от това дали имам право на болничен при едва 8 дни работа в нова фирма. Ако не, какво да направя за да не загубя работата си, но все пак да успея да се излекувам. Благодаря предварително на всеки, отзовал се с предложение.
Благодаря Ви за бързия отговор
Здравейте, вчера бях освободена от работа от работодателя по чл 71 и ме интересува дали имам право на борса. Никога не съм вземала борса до момента, имам работени 14 месеца през 2016/2017 г от тогава не съм била на Трудов договор и сега имам още 3 месеца и 15 дни. Четох, че трябва да имаш 12 месеца работени, но ме посъветваха все пак да питам в бюрото по труда.