Колеги, малко помощ. Не съм се сблъсквала с това. Имам клиент който произвежда дрехи и ги предоставя на амазон за продажба. ЍОт там са му поискали OSS код. Как се взима? ясно е че от нап, но трябва ли да се носят някакви документи.
Здравейте, може и да е малко глупав въпроса, но досега не съм се сблъсквала. Управител на ЕООД иска да закупи автомобил на лизинг. Фирмата не е регистрирана по ДДС  и няма да ползва ДДС. Автомобила ще се ползва основно за осъществяване на срещи с клиенти и понякого за лични нужди. В тази ситуация ще може ли да ползва разходите по автомобила - с какви документи освен фактури. Предполагам ще дължи данък лични нужди.
Благодаря на всички.
И двамата се водят управители. Единия има ТД, а другия до момента не работеше изобщо във фирмата, сега е решил да работи кратко и да може да отиде на борсата. До вчера са го осигурявали на друго място, и от там са му пуснали неплатен отпуск. По добре да се спести това заяждане от НОИ и да си е на ТД.
Да съдружник е във фирмата, ще се осигурява и е осигуряван за безработица. Има 18  месеца стаж и не е бил на борсата през последните 24 месаца.
Здравейте имам фирма в която единият управител е на ТД а другият иска да му се направи ДУК за няколко месеца и после да бъде съкратен и да отиде на борсата. Дали въобще е възможно това, или най добре да си му правя ТД и да го съкратим по някое време.
именно за това питам. Особено като се знам за коя община става въпрос. Пък на всичкото отгоре и не си вдигат телефона.
Здравейте, трябва да платим такса смет но имаме 20 партиди. Трябва ли в платежното да опишем всяка партида по отделно или може просто да напишем плащане на ТБО