Здравейте,
иска да ви попитам през м.11 на 2023г.фирмата връща кредит над 10 000 лв. към физ.лице в декл.чл.50 за 2023г. трябва ли да декларира заем, при положение, че е върнат ?
Благодаря ви!
Здравейте,
искам да ви попитам сумите по сметка 705 продажби на ДМА включва ли се в Облагаемият оборот за задължителна регист.по ЗДДС ИЛИ само се сформира печалба или загуба ?
Благодаря ви предварително!
Здравейте,
става въпрос само за фирмите регист.по ЗДДС нали така ?
Благодаря ви, да кредита е над 10 000, но ще връща всеки месец по суми под 10 000 ако става въпрос за ограничението на сумите в брой ?
Така става ли ?
Здравейте,
искам да ви попитам в сметка 107 сметка на собственика една фирма има задължение за заем към собственика, т.к. сега имам налични средства по сметка 501 -каса мога ли да връщам по този начин задължението на см.107 ?
Благодаря ви!
Здравейте,
дали някой може да ми усложи с пояснителна бележка относно публикуване на ГФО в word ?
Благодаря ви!
Много ви благодаря на всички  :good:
Здравейте,
може ли една майка да се върне на работа преди да изтече втората година майчинство и да получава 50 % от обезщетението , детето не е прието в детска градина ?
Благодаря ви!
Работа -обикаляне по обекти с него дано не трябват и пътни листа  :blink: :smile1:
Благодаря ви, ще го заведа като актив нали така т.к. е за 10 000 лв.  :wink1:
Здравейте, искам да ви попитам дали една фирма има право на данъчен кредит за закупуването на електрически велосипед ? И ако е да дали има значение, че ще се закупи на лизинг ?
Благодаря ви!
Здравейте, искам да попитам дали се дължи год.данъчна деклация чл.92 в НАП за 2022г. за фирма без дейност, нулева няма приходи, няма разходи ?
В НСИ се дължи и в Агенция по вписванията заявление Г3 с две декларации прилождения, но за НАП намирам две противоречиви мнения  :blink: :hmmm:?
Благодаря ви!