Моля за компетентна помощ! Дублирани са номерата на  40бр. фактури. Как да процедирам, при условие, че същите са представени на клиентите и са направени плащанията месец януари?
Здравейте,видях темата и реших да помоля за мнението ви.
Физическо лице  строи по стопански начин сграда с цел отдаване под наем, но в процеса на строеж решава да продаде няколко имота/повече от 2/, което налага регистрация по ДДС и тя вече е факт.Преди регистрацията обаче, има сключени вече три предварителни  договора за продажба на апартаменти  и съответно преведени суми като задатък и който в последствие ще бъде приспаднат от общата сума и като редовни вноски. Има и отстъпено право на строеж срещу обещетение. Въпросите ми са:
1. Кога трябва да се начисли ДДС на сумите, преведени преди регистрацията по ДДС, при условие,че собствеността се прехвърля при акт. 14
2. Трябва ли да се начислява ДДС на обещетението  и коя стойност да се вземе предвид, договорената по по НА за делба или фактическата стойност.
3. Тъй като първите две сделки се считат за необлагаеми само върху следващите ли се дължи ДДС в този случай?
Колеги, моля ви за помощ!Имам получени срещу обещетение три апартамента с изби и два гаража, като стойността на обещетението е 70000лв. Как да определя себестойността та всеки от апартаментите с прилежащите изба и гараж
Колеги, моля ви за помощ!Имам получени срещу обещетение три апартамента с изби и два гаража, като стойността на обещетението е 70000лв. Как да определя себестойността та всеки от апартаментите с прилежащите изба и гараж
Колеги, споделям с вас и се надявам да получа компетентен отговор. Казусът е следния: Продаваме ваучери за хотелски пакети чрез Грабо и в края на периода издаваме фактура за реализираните продажби. До тук добре, но клиентите, които са закупили ваучери чрез Грабо идват в хотела ни и искат да им издадем фактура за услугата, като за сега ние им отказваме, защото при нас не постъпва пълната сума, а след приспаднатата комисионна, а Грабо отказва да им издаде такава. Как да процедираме?
Това е още един абсурд, в капана на който искат да ни вкарат! Тогава защо има институти, които обучават специалисти? Направо ВЕЛИКИТЕ да раздават тапии! Още стрес и такси за поставения почти на колене счетоводител. Нека кажем заедно НЕ!
другият собственик е на трудов договор
Имам във фирмата - ООД работещ СОЛ, т.е единият от собствениците. Удържан му е месечно авансов данък по чл.42 върху сумата от 420 лв и тази сума е посочена като възнаграждение.Какъв вид договор следва да подпиша с него. Моля колегите, които имат мнение да ми помогнат!