Ще се изчисли от нова база - 18 месеца назад.
Благодаря за отговора!
За да има право на обезщетението за първото дете, майката трябва да е в отпуск по чл.164 от КТ в деня, преди деня, в който ще излезе в отпуск по чл.163 КТ от  за второто дете. За това по-сигурно, без болнични. Алчността никога не е била добър съветник за никого.
Благодаря за отговора! Само не знам как да разбирам написаното от Вас "(...)по-сигурно без болнични". Дали ще съм в болничен, или не решава наблюдаващият ме акушер-гинеколог предвид състоянието ми...не го решавам аз. След като ЛКК е счела, че трябва да съм в болничен, тогава, кое е "по-сигурно" не разбирам. А относно алчността ще кажа, че и предразсъдъците и прибързаните заключения също не са довели до нищо добро на никого.
Здравейте и аз се интересувам от въпроса за породени деца. Първото ми детенце ще навърши 2 год. на 13 юни, а терминът ми с второто е определен за 10 юни. Първото ходи на ясла и съответно вземам 50% от майчинството + болнични. Питането ми е какво ще бъде  обезщетението за второто ми детенце - не по-малко от първото или ще се вземе предвид дохода ми за 18 месеца назад.