Здравейте,

Колко месеца след прекратяване на трудов договор са налични здравните осигуровки?
Как едно лице може след това да се самоосигурява, само с подаване на декларация номер 7 или има нещо друго което трябва да се направи?

Благодаря много! :)
Благодаря за отговора. Не ме притеснява толкова исках просто да бъда сигурна да не е станала някаква грешка защото преговарях да работя до 30.04. и не осъзнах на време че последният ми работен ден ще е на 29.04. а не на 30.04. както очаквах.
Здравейте,

Договорих се с работодателя ми да прекъснем трудовият договор по член 331 ал. 1 с обезщетение 7 работни заплати и дата на прекратяване 30.04. което е написано в заповедта за прекратяване.

Днес ми казаха че последният ми работен ден е на 29.04. и че не работя на 30.04. въпроса ми е дали са прави и дали за 30.04.2024 няма да имам платени осигуровки и хонорар за този ден и съответно ще имам прекъсване в трудовият стаж или не е така?

Веднага намерих нова работа и дали това ще рече че новият работодател ще трябва да ме назначи от 30.04. за да нямам прекъсвания или няма как да стане, договорили сме се новият договор да започне от 01.05.

Благодаря предварително за отговора! :)