Има я в Услуги със свободен достъп - Публични регистри и списъци - Предоставяне на справка за лица регистрирани по ЗДДС и лица получили разрешение за прилагане на режима на касова отчетност /електронна услуга със свободен достъп № 2673/
Публикувам част от становище на НАП. При интерес мога да го изпратя цялото.
" За доходите от прехвърляне на права или имущество, в т.ч. и от продажба на финансови активи не е регламентирано към декларацията да се прилагат специални документи, доказващи реализирания доход. Информацията, необходима за формирането на облагаемия доход се декларира от физическото лице, придобило дохода в  Приложение № 5 на годишната данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ.
Следва да се има предвид обаче, че цитираните разпоредби не се прилагат за доходи от стопанска дейност на физическо лице, което е търговец по смисъла на Търговския закон (ТЗ), включително когато не е регистрирано като едноличен търговец. Дефинирането на едно физическо лице като търговец не се обвързва единствено с наличието или липсата на регистрация по реда на ТЗ. Когато физическото лице осъществява търговски сделки, е без значение дали то манифестира или не участието си в тях като едноличен търговец. Сделките го определят като такъв, а не обратното. Обективният критерий тук са извършените действия, а не кой и в какво качество ги извършва. С оглед закупуването на специални компютърни системи за създаване (добиване) на криптовалута с цел да се реализира печалба от продажбата им на съответните борси следва да се приеме, че ще се осъществява дейност по занятие, т.е. тя ще се превърне в постоянен източник на доход. Съгласно чл. 1, ал. 3 от ТЗ, за търговец се смята и всяко лице, образувало предприятие, което по предмет и обем изисква неговите дела да се водят по търговски начин, даже ако дейността му не е посочена в       ал. 1. В тези случаи на основание чл. 26, ал. 7 от ЗДДФЛ облагаемият доход се определя по реда на ал. 1-6, т.е. по правилата, разписани в данъчния закон за доходите от стопанска дейност като едноличен търговец. При наличие на такива обстоятелства реализираният доход следва да бъде деклариран в Приложение № 2 към ГДД по чл. 50 от ЗДДФЛ."
Поставя се отметка в Приложение 2 на т. 6 /стопанска дейност на физическо лице, което е търговец по смисъла на ТЗ, но не е регистрирано като ЕТ/, за съставител на ГФО не се попълва нищо, нетните приходи са равни на дохода т.е. 300лв., а за авансовите вноски се поставя отметка, че лицето не е задължено да прави /т.21.4/. При преглед и подаване се появява забележка в зелено относно липса на съставител на финансовия отчет, но тя не е фатална и декларацията се приема успешно. Не се подава нищо в статистика. Така я подадох по искане на НАП  и нямаше проблем.