Здравейте, брат ми закупи автомобил от инвалид, При прехвърлянето му - нотариуса е предоставил Удостоверение на брат ми, че лицето инвалид издава Декларация, че брат ми е закупил автомобила със собствени средства  и същата няма претенции към нея. Но лицето инвалид почива и няма как да се заплати данъка на автомобила.На големия талон пише само имената на лицето-инвалид
Сега предстои подписване на Договор за покупко-продажба от наследниците. Въпросът ми е може ли при изповядване на сделката да се пише името на баща ми, тъй като брат ми е възпрепятстван и няма как да отиде?
Или след като имаме това Удостоверение издадено от нотариус -няма как да стане?
И тогава  брат ми да направи пълномощно пред нотариус, за да упълномощи баща ми, за да се проведе тази покупко-продажба?
След изповядване на сделката - автомобила трябва да се регистрира в КАТ и Данъчно, нали?
Благодаря!!!
Здравейте, брат ми закупи автомобил през 2004 година от инвалид от гр. Бяла Слатина. При което има издадено удостоверение от нотариус,   "че лицето ......., издава декларация, че МПС е закупено със собствени средства от лицето.......Същата няма претенции към горепосоченото превозно средство".
Лицето инвалид е починало, но през  2016, 2017 година брат ми плаща данъка на МПС, но през месец ноември, отиди да плати данъка по настоящ адрес - но той не излиза и няма как сега да мине годишен преглед.
Интересуваме, трябва ли да отиде в Община Бяла Слатина да подаде Декларация 54 - за да излезе данъка, или може да подаде по постоянен адрес на лична карта Декларация?
Благодаря!
Здравейте, съпругът ми започна работа на 12.04.2017 г. и прекрати трудовите си взаимоотношения на 26.04.2018 г. През това време работодателя го е осигурявал на четири часа. Не се е записал в бюрото по труда. Само Здравните осигуровки са платени за остатъка от април и май, като самоосигуряващо се лице. След 26.04. не е започнал никъде работа.
Интересуваме в момента постъпи в болница с диагноза дископатия и изострен нерв между прешлените, за което лечението ще продължи много дълго време. Имали право на болничен, които до представи в НОИ, за да му се изплати обезщетение за временна нетрудоспособност. Какви варианти има?
Благодаря Ви!