Проблема е в това, че на екрана се визуализира само "физическо лице". Лицето е СОЛ и има регистрация в регистър Булстат по ЕГН.
Здравейте,
самоосигуряващо се лице /свободна професия - фризьор/, регистрирано в регистър булстат по ЕГН, плаща наем на помещение на физическо лице и съответно следва да подаде декларация по чл. 55 за удържания данък. Декларацията се подава чрез ПИК в страницата на НАП, но при подаване изсписва грешка, че физически лица не могат да подават декларация по чл. 55 като платци на доход. В т.2 на част II излиза автоматино 2 и не мога да избера 1. Къде греша
Здравейте,
фирмата ни има товарен автомобил 12+ тона, с който превозваме както собствена стока и материали, така и извършваме транспортни услуги по заявки. Един от основните ни доставчици и клиенти е гръцка фирма от Кавала и въпроса ми е, полагат ли се по 27 евро дневни пари на шофьора при всяко отиване до Гърция или само в случай, ако остане да преспи там и има ли значение дали значение извършваме превоз за собствена сметка или транспортна услуга за друга фирма.
Благодаря за отговорите предварително.