Единствено се внасят осигуровки само където е назначена на трудов договор, а в другите фирми се подава код 23, и оттам няма осигуровки.
Здравейте, във фирмата имам назначена жена на трудов безсрочен договор, която сега в края на март излиза в болничен 45 дни преди раждане. В съответната фирма, жената е осигурявана на максималния осигурителен праг от 3 години насам - откакто е започнала работа при нас. В същото време жената се води и управител на 4 дружества, където в обр. декл. 1 подават с код 23 - достигане максимум по трудови право отношения. Въпроса ми е: Само в тази фирма ли където е назначена на трудов договор трябва да се представи болничен в НОИ или и за фирмите, където е управител?
Бензиностанцията продава на клиенти - тя си е отделна като дейност, но горивото, което взимам оттам с цистерната е за нужди на селското ми стопанство - т.е. за лични нужди!
Аз съм земеделски производител и имам собствена бензиностанция. Тя е свързана с дистанционна връзка с НАП от 2010 година. От бензиностанцията с цистерна взимам гориво за селскостопанските си машини. Това гориво стой в резервоар в земята, а колите зареждат чрез колонка съответното гориво и работят по полетата. Та питам: Тази колонка води ли се ведомствена бензиностанция и трябва ли тя да се свърза към НАП с дистанционна връзка при положение, че няма бонче, а горивото е за лични нужди?