Част от стоките са счупени при превоза и за това пускат ф-ра с текст глоба.Просто ми е пратена ф-рата по мейл и сега се чудя
Здравейте1 ние сме българска транспортна фирма , регистрирана по ДДС.Правим траснопорт за полска фирма рег по ДДс от Русия да България.Издаваме ф-ра по чл 21 ал 2 ЗДДС-има и ВИЕС декларация.Но Полската фирма ни пуска фактура за глоба по този транспорт.Тази фактура е с протокол като ВОП или е с нулева ставка?
Ето за това стигаме до тук- защото нямаме гилдия , кой да лобира за нас-Душанов, съюз на счетоводители, ИДЕС?А адвокатите имат гилдия, лоби, точни и ясни тарифи.А не- дай за 2 лева ми направи регистрация, за 20 лв-годишно приключване....щото баба Донка от съседния  вход и за 5 лв ще го направи, нищо че е пенсионерка от 15 год....Мъка и смях!
 ::)Благодаря колеги за мненията , явно и аз ще трябва дълго да се боря с НАП-а.Но аз не мислех че ще е лесно-сумата е голяма-100 хил. лв и знаех че винаги ще намерят причина да откажат!
Здравейте, регистрирах фирма по ДДС и в Декларацията по регистрация посочих всички активи придобити преди регистрацията, описах и приложих фактурите .На базата на това ми издадоха регистрация дс вх. номер
Сега обаче имам ревизия по ДДС за този първи период с активи преди регистрация и отказа на ДДС е с обяснение ,че не съм подала опис.А описа е в самата Декларация за регистрация.Имат ли право за отказ на ДДС- или това е поредния формализъм? за отделен номер на описа за ДА.