Благодаря, запозната съм с текста. Не знам дали правилно го разбрах, но 10% социални разходи или 5% дивидент - предпочитам да внесем дивидента.
За съжаление поради неясното "взаимоотношения" реших да декларирам вземания на ЕООД-то от собственика. Не е късно за корекция, стига да намеря някакво основание
Здравейте, собственик на ЕООД използва суми за лични нужди, които ще бъдат прихванати, когато се разпределя печалба. Засега са в разчетна сметка. Декларирах ги в ГДД по ЗКПО като вземане на ЕООДто от свързано лице (съдружник), но не знам къде да ги впиша в личната ГДД на собственика. Приложение 2 - приходи на ЕТ ... и т.н. ми се струва неуместно да попълвам, а Приложение 11 мисля, че не ме касае, тъй като това не са заеми, няма лихви и т.н. Ще бъда благодарна за всяка насока :)
Здравейте, получих фактура за закупен употребяван автомобил по чл. 143 ал. 1 Изобщо не знам как да я отразя в дневника, можете ли да ме насочите?
Здравейте, знаете ли дали полицаите при напускане имат право на обезщетение за безработица? Според чл. 4 от КСО служителите съгласно ЗМВР са осигурени включително и за безработица, но не съм сигурна дали не пропускам нещо. Можете ли да помогнете?
:) по инерция не е, защото ни е за първи път... ами място на изпълнението е на територията на Австрия - чл. 86 ал. 3 (мисля), обаче това във връзка с чл. 21 ал. коя - (2)? Австрийското ЮЛ ДЗЛ ли е по нашия ЗДДС?
Здравейте, за първи път ще пускаме ф-ра за извършени IT услуги на фирма в Австрия от ДЗЛ българска фирма, регистрирана по ЗДДС. Кой член да запиша като основание за неначисляване на ДДС (то ще се начисли от получателя)? Предварително благодаря