Здравейте,

имайки в предвид , че има две възможности за регистрация по ДДС - доброволно или с набиране на оборот 50 000 лв. искам да питам доброволната регистрация на новооткрита фирма води ли до спазване на определени условия след регистрацията ( например да поддържа оборот от 50 000лв. за дванадесет месечен период в продължение на 2 години ) ? Всъщност ими ли разлики между доброволна регистрация по ДДС или регистрация с набиране на оборот ?

Предварително благодаря за отговора !

Да все още се попълват осигурителни книжки.
Здравейте,
аз искам да питам на какъв праг ще се осигурява собственик на ЕООД , който не е разпределял печалбата си от 2009г.Или ако е разпределил част от печалбата коя сума да вземем за база - разпределената, оставащата за разпределение или цялата печалба за годината ? Нали от 01.01.2011г. влеза в сила осигурителен доход спрямо облагаемия доход от 2009г.? Или ако са двама съдружници, които до сега са се осигурявали на 420. 00 лв. и да речем имат печалба на дружеството 20 000лв. За всеки от тях по 10 000лв. ли да смятаме или и на двамата  20 000лв. при положение че не са разпределяли печалба.
Предварително благодаря за разясненията и отговорите
Здравейте,
някой знае ли какво се случва с кредит към банка  на ЕООД ако същото бъде обявено в несъстоятелност, поради задължения към НАП. Не става дума за обявяване в несъстоятелност със задна дата, както пише в повечето форуми. Говорим за текущо задължение към НАП, възникнало след ревизионен акт. Фирмата няма налични средства да погаси задължението. Банковите сметки и имуществото на дружеството са под запор от НАП.Тъй като задължението е в голам размер може би ще се наложи да обяви несъстоятелност. В този случай какво става с кредита към банката, който не може да се обслужва ?
Благодаря предварително за отговорите !
Работя във фирма, при която в началото на 2004г. са сменили счетоводния продукт и при нанасяне на салдата са нанесли доста повече задължения към доставчици. Сега консултирайки се с съответните доставчици разбирам, че всъщност нямаме задължения. Как да постъпя??? Не мога да се върна в 2004г и да коригирам салдото, защото това ще доведе до промени в балансовите стойности през всичките години. ако отпиша задълженията като увелича финансовия резултат трябва ли да начислявам ддс ??? До сега не съм се сблъсквала с подобно нещо и не съм на ясно как да постъпя. Пропуснах да кажа че фирмата е ЕТ, регистрирано по ДДС и в момента изготвям годишните отчети за 2009г.
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ !
Тъй като никой не се включи предполагам , че е рядко срещан казус. Консултирах се с адвокат и с юриста на НАП и разбрах, че лицето има право на неплатено майчинство след като вече е на трудов договор. За тези които се интересуват :exclaim:
Здравейте,имам следната дилема: Една служителка във фирмата ни иска да ползва неплатен отпуск по чл.167а, но когато е ползвала отпуск по чл.164 е била самоосигуряващо се лице ( сега детето и е на 4 години) и не е имала право на неплатено майчинство. Сега след като е на трудов договор има ли право на такъв отпуск. От нои ми казаха, че не знаят.А трябва да отговорим на молбата на лицето. Ако някой има информация, моля да ми даде съвет как да постъпим. Предварително благодаря.