Здравейте!

Във фирмата имаме нает управител по ДУК, който не е съдружник и който се осигурява на прага за дейносттаВ ДУК е посочено възнаграждение.
Възможно ли е да се подпише анекс към ДУК, с който да се намали или даже да не се дължи възнаграждение на управителя (той започва работа по ТД в друга фирма)?
И ако е възможно да няма възнграждение, ще се дължат ли осигуровки на прага за дейността?

Благодаря предварително!
Разбира се, това го казах с цел цялостно представяне на казуса, а не като база за взимане на решение.
Здравейте! Бих искала да Ви помоля за съдействие. Получихме ф-ра за адвокатска консултация от дружество с адресна регистрация - държава част от офшорна зона. Смятам, че трябва да се самообложим, издавайки Протокол по чл.117 с 20%? Смятате ли, че това е правилното отчитане?
Много благодаря за детайлния отговор!
Иска ми се да е на лице този изчистен вариант, но в случая си работи по ТД и си взима и пенсия лицето. Питането ми в Д6 като му включа ДОД с код 8 ли следва да е?
Здравейте, имам лице наето по ГД , което в същото време е и пенсионер и общата сума не надхвърля тавана. Сумата по ГД преди приспадане на НПР е 300 лв. Удържам му ЗО и ДОД и начислявам ЗО за наша сметка, подавам  Д1 и Д6 и плащам декларираното задължение. До тук ли се простират отговорностите към лицето?