Да напиша и при мен как се случиха нещата. След още едно мнение на друг служител от офиса на НАП в града да се подаде с код корекция само за код 101, реших да подам по този начин. Получи се! Показват се верните данни както в справките на дружеството платец на дохода, така и в декларацията по чл. 50 на лицето.
В програмата на НАП направих декларация 73/6 само за това лице, с код 0 така както съм я подала с двата кода 101 и 102. След това при опит да създам нова заличаваща - с код 8, ми излиза съобщението "Потвърждавате ли изтриването на всички записи?" и ми позволява да въведа само ЕГН-то на човека, без да са активни другите клетки. Опитах и да отворя редовната и да променя кода да е 8 заличаване, но излиза съобщение "Не може да изберете тази стойност, защото имате въведени доходи от работодатели! Ако искате заличаване, трябва да изчистите въведените доходи от работодатели"
Да, това и аз четох. Опитвам се да направя заличаваща декларация с програмата на НАП, въвеждайки код 8 заличаване, ми излиза съобщение "Потвърждавате ли изтриването на всички записи?" След като потвърдя, активни полета са само ЕГН и трите имена, които се попълват автоматично, след като попълня ЕГН. Ако така подам, най-вероятно ще заличи всичко.
Уф...Не знам какво да правя
Това ще е по-лесния вариант, само това ме притеснява, дали е възможно да се заличи частично, подадената информация.
Аз имам сходен случай, само че за лицето е подадена информация с двата кода - код 101 и код 102, като сумата с код 102 изобщо не трябва да се посочва. Трябва да остане само информацията с код 101. Не зная как да постъпя. От кол центъра на НАП ми казаха да подам заличаваща само за код 102, от офиса на НАП в града, ми казаха да подам с код корекция като посоча само код 101.
Чудя се кое от двете е вярно. По указанията, които съм чела стигам до извода, че трябва да подам заличаваща като посоча и код 101 и код 102 както съм ги подала, а след това да подам редовна само с код 101. В този случай обаче не знам дали да очаквам санкция, като подавам редовна след 28 февруари