Здравейте,
място на сделка  и доставка България - от българска фирма до български клон на чуждестранна фирма. Фирмата платец е чуждестранна фирма от ЕС. Смятам, че трябва да бъде начислен 20 % ДДС? Правилно ли смятам?Къде точно мога да го прочета?Благодаря
Здравейте,

Моля да ми обясните възможно ли е повторно обещетение от НОИ с 60% от осиг.доход, ако-
Едно лице е работило през последните 8 г в една фирма , от които 7 г е осигурявано на 4 ч, а през последната 8-ма година до м.11 2018 е преминало осигуряването на 8 ч. Лицето подава молба за напускане и отива на борсата 4 м на минималното обещетение. Сега след като му приключи обещетението от НОИ, възможно ли е веднага след това ,да бъде назначено в друга фирма за 1 месец и след това съкратено от тази фирма и отново да отиде на борсата с право на обещетение, но на 60 % от осиг.доход и оставащите месеци за ползване на борсата/лицето има общ трудов стаж 20 г/.Благодаря предварително !
Здравейте, интрастат оператор сме. През декември се издава дебит нота върху инвойс създаден и подаден в интрастат декларацията през ноември.......това означава, че трябва да се подаде коригираща декларация...четох много, но нещо не ми става ясно точно как да стане това...моля ако някой е правил подобно нещо да ми съдейства....Благодаря предварително
Здравейте, имам следния случай сделка за стоки, които се изнасят за европейска държава - Румъния, платеца е фирма чуждестранна от европейския съюз, но с BG VAT номер, т.е. начислено е ДДС и внесено, тази сделка трябва ли да се посочи в дневника на изпращанията?
Здравейте отново, върху болничния дължат ли се осигуровки...?
Здравейте, един въпрос върху болничните какви осигуровки се дължат през първите три дни, ясно че се изплащат 70% от средноднев.брутно и има ли значение болничния за теб ли  е или за дете?Благодаря
Прагът на пристиганията за 2014 е 360 хил.лв.
Ако сте наясно, че през годината ще достигнете прага за деклариране, може да направите доброволна регистрация и да декларирате пристиганията, за които питате. Или да си водите дневник с ВОП и когато достигнете прага , да се регистрирате и да подадете данните.

Благодаря, но бихте ли ми изяснили точка 2 и 3 от Заповедта, която сте приложили...какво означ. определям праг за стат.стойност по системата Интрастат и т.3 определям праг за опростено деклариране на единични сделки с ниска стойност...... :wink1:
Здравейте, четох и се обърках, искам ако някой е много наясно с деклариране по системата Интрастат, относно  пристиганията да сподели - започваш да декларираш когато направиш 270 хил, но как се определя този праг, както за ДДС ли, т.е.от последните 12 месеца/когато направиш оборота/ или на 0101 започваш с нула и когато през годината направиш този праг от тогава започваш?Благодаря предварително на всички
Ок, още един въпрос ми изниква сега - граждански договор за 2010 г изплатен през 2012 г, но човекът е пенсионер от 2011 г - тогава как ще се оформи сметката за изплатени суми , като заверено положение на статут пенсионер ли през 2012 ?
Благодаря ви за отговора - могат ли възнагражденията за цялата година да се оформят на една сметка за изплатени суми?
Здравейте бих искала малко помощ - има решение за ликвидационна комисия на кооперацията, на членовете, които са пенсионери е определено възнаграждение в размер на 1 МРЗ......как се оформя вземането на пари, като примерно те са веднъж на 6 м ..... със служебна бележка, като работа на граждански договор ли? И това озн че те следващата година трябва да подават дан декларация ли? Благодаря на всички, които ще се отзоват.