Указанието е че в
"т.4. В колона 4 се попълва осигурителния доход, върху който лицата, изброени в т. 1 от указанията, дължат авансово осигурителни вноски." - тя е попълнила 420 лв. от м. 01 до м. 10 включително, което значи, че трябва и да е внесла авансовите осиг. вноски или ще й се търсят.
Указания за попълване на Таблица 1-  т.2. Съгласно Кодекса за социално осигуряване, лицата по т. 1 от указанията определят окончателния размер на осигурителния си доход въз основа на данъчната декларация. Доходът не може да бъде по-голям от максималния месечен осигурителен доход, определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2013 г. (2200 лв.), през месеците, за които е упражнявана дейността. Върху годишния осигурителен доход, определен като разлика между декларирания или определения с влязъл в сила ревизионен акт по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс облагаем доход от упражняване на съответната трудова дейност и сбора от доходите, върху които са внасяни авансово осигурителни вноски, се дължи осигурителна вноска в размерите, определени за осигуряване за инвалидност поради общо заболяване, за старост и за смърт (фонд “Пенсии”) и за допълнително задължително пенсионно осигуряване (ДЗПО) в универсален пенсионен фонд. Размерът на осигурителната вноска за 2013 г. е както следва:

    за родените преди 1 януари 1960 г. - 17,8 % за фонд "Пенсии" ;
    за родените след 31 декември 1959 г. - 12,8 % за фонд "Пенсии" и 5 % за ДЗПО в универсален пенсионен фонд.

Определянето на окончателния размер на осигурителния доход се извършва за всеки месец, през който е упражнявана дейността.
Здравейте,
може ли малко помощ при попълването на ОК за 2013 год., избран осиг. доход 420 лв.
В ОК, която закупих от НОИ липсва стр. 4 - има празен лист, страницата трябва ли да е празна?
На лист 1 има колони само до №7.
Някой попълвал ли е новия образец?
и СИС и Д1 трябват   ... имаш счетоводител, а и добре цитираш съкращенията "СИС", "Д1"....
Цитирам ги добре, защото са ми написани в e-mail  от счетоводителя. Обаче като чета по форумите вече не знам на кого да вярвам, а отговорността е моя :)
Благодаря, имам счетоводител, според който трябвало да направя договор за извършваната работа с личен труд от управителя. А СИС издават ли се в случая или само Д1 е достатъчна?
Ако нямате определено възнаграждение по договора за управление, дължите осигурителни вноски като СОЛ само за времето, в което дружеството осъществява дейност.
Трябва ли управителят - собственик да сключи със себе си договор - граждански по ЗЗД като СОЛ?
Оказа се, че разпоредбата не важи за нейния случай.
 Ако майката работи, за да достигне 12 месеца осигурителен стаж, ще може ли да ползва отпуската по чл. 163 и чл. 164 от КТ.
Здравейте, имам следния въпрос: майка получава обезщетение по чл. 8, ал. 1 от ЗСПД, поради липса на осигурителен стаж. Има само 4 месеца осигурителен стаж. Започва работа на трудов договор след 90-ия ден от раждането и от социалната служба й казват, че ще й пуснат заповед за спиране на помощта от 100 лв. За този случай може ли да се приложи разпоредбата на чл. 8 "(5) (Нова - ДВ, бр. 69 от 2004 г., в сила от 1.07.2004 г., предишна ал. 4, бр. 110 от 2008 г., в сила от 1.01.2009 г., изм., бр. 23 от 2009 г., в сила от 1.01.2009 г.) Когато майката (осиновителката) е осигурена за общо заболяване и майчинство, но не получава обезщетение за бременност и раждане и за отглеждане на малко дете, поради това че няма необходимия осигурителен стаж по чл. 48а и чл. 52а от Кодекса за социално осигуряване, тя има право на месечна помощ за отглеждане на дете при условията и по реда на този закон за времето до придобиване на необходимия осигурителен стаж.",