Моля, колеги, интересува ме дали някой има ли формули за изчисляването на пенсиите за осигурителен стаж и възраст от 01.01.2019 г. Знае се, че отпадат 3 г. период и доход, но оттук нататък, обясненията са много неясни!
Благодаря! Точно и ясно. В случая, само дефиницията членски внос освобождава Етажната собственост от данъчни задължения? Етажната собственост не е регистрирана като юридически субект.
Имам предвид ..."членски внос на ползватели на двора" това са физически лица,
които понякога спират автомобилите си в двора, или ползват място, ако имат нужда!?
В този двор паркират колите си и собствениците на отделните апартаменти, в кооперацията (сградата). Този факт променя ли нещо? Парите се използват за поддържане и обновяване на сградата, двора, за почистване, не се раздават на собствениците!?
 
Членски внос на живеещите в кооперацията,Троен размер на членския внос за три фирми, настанени в самостоятелни обекти и членски внос на ползватели на двора.
Етажната собственост трябва ли да изготвя данъчни отчети и дължи ли някакви данъци за приходите си?
        Колеги,въпреки че в ГДД за 2014 г. е написано: в раздел Преобразуване на Счетоводния финансов резултат в А. Увеличения, ред 6 и в Б. Намаления, ред 7 - "вж. помощна справка „Регулиране на слабата капитализация“, публикувана на интернет страницата на НАП – www.nap.bg" - не успях да открия справката.
        Може ли някой да ми помогне?
Колеги, аз работя с тази професия от миналия век. Познавам проф.д-р Стоян Стоянов и се учудвам от наглостта на лобито,което той обслужва. Нелогично е хора, независимо от титлите, без да са работили и ден, като счетоводители да предлагат подобни безумия. Жалкото е,че счетоводители завършили три-четири месечни курсове по "Счетоводство" ще получат достъп до професията с тези измислени изпити, а други колеги - учили, знаещи, с достатъчен професионален опит ще останат извън "борда". Ще се създадат възможност за купуване на право да упражняваш професия за която колегите са учили 4 г.!?
РКО да, но винетката се залепва на стъклото на транспортното средство!? Освен да описваме в РКО продавача,№ на винетка и...? Не знам дали това е достатъчно. Когато се отлепват винетките се късат - нищо не остава (купуваме седмични винетки). Проблемът си остава. Освен да се жалваме в АПИ и да пишем писма до пощи,бензиностанции за съдействие. Все пак, много благодаря - макар и единствен отговор, е внимание!
Моля,за разяснение? Имам проблем с продавачите на винетки (Пощи,бензиностанции) - не винаги издават квитанции за купените от фирмата винетки, с обяснението,че са свършили квитанциите!? Нещо,което не е логично. Нямам документ за разхода!? Какво мога да направя? Ясно е,че фискалния бон за плащането,както е без данните за фирмата купувач и № на винетката не става. Някои продавачи издават "системен" бон, но и той не става. Ако някой може да ме посъветва, ще съм благодарен!   
Благодаря колеги, може да се каже,че съм се справил!? Интуицията ми помогна, но вашите отговори ме успокоиха. Благодаря.
Здравейте,
Моля за съдействие! Интересува ме документирането на извършени СМР и определяне на датата на данъчното събитие. (Обр.Акт№19, Двустранна сметка и фактуриране)
Ще бъда благодарен, ако някой може да ме консултира.
Много благодаря!
Дължа отговор на: " Добър счетоводител не е този, който винаги в първите дни предава баланси, декларации и отчети, а този който знае законите."
За добро настроение - "Попитали радио Ереван:
- Каква е приликата между секса и бриджа?
- Ако имаш добра ръка не ти е нужен партньор. - отговорило радиото."
Не съм добър счетоводител!
Колеги,моля да ме ориентирате какъв е лимита за плащане в брой? Къде мога да намеря информация?
Доста ми е спешно!
Благодаря в аванс.
Благодаря. Няма да се хареса този отговор на "работодателя", но КТ..нали!?
Моля за помощ! Имаме работник във фирмата,който е бил една година в болнични. Има ли право на платен годишен отпуск,след като не е работил, а е бил в болнични? И ако има право - пак ли 20 дни отпуск му се полагат?
Благодаря
Много благодаря за отделеното време - успех и хубав ден!
Не знам това Окд-5 какво е,но предполагам - декларация за прекъсване,прекратяване на дейност и осигуряване. Тази декларация ще бъде подадена днес - с дата на прекъсване на дейността от 01.03., ако не сме изпуснали срока (7-дневен???)
При положение,че Д1 се подава на 25.04. за месец март??? Смятам,че сега подавам данни за м-ц март?
При положение,че дейността и осигуряването прекъсва от 01.03. - посочените варианти валидни ли са? Просто съм пропуснал да напиша датата на прекъсване на дейността - 01.03.2013 г.!?