Мога ли да помоля за помощ, относно с/ка Др. резерви. По повод покриване на червена каса в 2016 кредитирам с/ка др. резерви. В 2017 мога ли да възстановя част от сумата със следната операция Дт с/ка др. резерви/ Кт с/ка каса?
Благодаря!
Благодаря, но мисля, че така работата ни става двойна. До сега сканирахме бланките от НСИ, а сега ще трябва да ги въвеждаме 2-ри път в съкратените бланки. Това е нелогично за нас като счетоводна къща.
Здравейте, въпросът ми относно подаване на ГФО за 2016 е ще се приемат ли бланките, които сме подали в НСИ или ще е проблем за ТР?Благодаря!
Здравейте, имам въпрос относно продажба на бус, закупен от управител на фирма, като физическо лице. Управителят иска да прехвърли МПС-то от него като физическо лице, на него, като управител на фирмата.Това добре ли ще е за фирмата и какви документи са необходими? Благодаря!
Здравейте, аз също имам проблем със приключване на ЮЛНЦ, което извършва стопанска и нестопанска дейност. Имам дарение от 2700 под условие, парите са изразходени. Осчетоводила съм ги така 709/503, като 709 с/ка е за нестопанска дейност.Въпросът ми е с коя сметка трябва да приключа 709?Защото така излиза, че дружеството е на печалба от нестопанската дейност?Благодаря предварително.
Здравейте, имам СОЛ на максимума и в същото време е и с ДУК , в картона на СОЛ до сега подавах в Д1 еднократно с код 23, но от 2016 вече 23 няма. С кой код трябва да се подаде картона на СОЛ, който е без осигурителни вноски, защото в ДУК-а стига 2600. Благодаря?