Здравейте,
задължени сме да декларираме пристигания в системата Интрастат. В този месец обаче получихме кредитно известие за връщане на стока/не защото е негодна, а защото не можем да я реализираме на нашия пазар и постигнахме договореност да я върнем/. Прочетох в Наредбата, че при връщане на стока следва да декларирам това в поток Изпращане. Правилно ли съм разбрала и има ли нещо специфично при това деклариране?
Здравейте,
ако през месеца имаме 10 доставки на една и съща стока при едни и същи условия, от един и същ контратент/страна/ може ли да се обедини информацията и запише в един ред в системата или трябва да се въвежда доставка по доставка?
Здравейте,
бълг.фирма дилър на стоки вт.употреба закупува автомобили от физ.лица от Италия с цел препродажбата им в България, следва ли тези чуждестранни лица да се включат в справката по чл.73.
Здравейте,
питането ми е -когато продавам автомобил втора употреба на фирма от ЕС, рег. ДДС мога ли да приложа маржа по чл.143  или това е ВОД.
Фирма дилър закупува автомобил вт.употреба от Италия. Във фактурата, която получихме е посочено, че сделката не е по маржа, вписан е артикул 41, което е тяхното основание за вътреобщностна доставка. Ние при това положение би следвало да третираме тази доставка като ВОП и да си самоначислим ДДС с протокол.Но като проверихме ДДС номера на италианската фирма излезе, че е невалиден. Как  да третираме тази доставка? Щом фирмата не е рег.по ДДС няма ВОП, няма и протокол, нали така? Моля за коментар.