Има право на обезщетение за безработица, но зависи как ще бъде освободена. Трябва да бъде съобразена закрилата по чл. 333 КТ, а ИТ не издават разрешения за уволнение.
Моето мнение е, че докато работниците не започнат да си търсят правата, некоректните работодатели ще продължават всячески да ощетяват работещите. Само да вмъкна в духа на предходното мнение: при една трудова злополука, станала по време на работа, но във време, което вече не е в "указаното работно", работодателят би могъл да се измъкне от отговорност, дори и да има свидетели на инцидента. И какво следва за работника освен злополуката - допълнителни имуществени и неимуществени вреди, които няма кой да обезщети.
Има едно правоъгълниче в зелено: Изплащане на компенсации за запазване на заетостта, в дясно.
https://www.az.government.bg/pages/izplashtane-na-kompensacii-za-zapazwane-na-zaetostta/
Да, това го съобразих, но все пак благодаря.  :smile1:
Здравейте!
Имам ООД, в което работят 2 самоосигуряващи се лица. Фирмата е регистрирана в града на едното лице, а другото лице живее в друг град.
Въпросът ми е: в кой НАП трябва да се подава декларация образец 1 на второто лице?
Предположих, че ще спрат актуализациите след нова година и преди 2 месеца си купих новата. Работих паралелно на двете до края на 2014 за да не си накъсвам справките, а от 2015-та вече само на новата.
Защо искате да го махате? При проверка ИТ ще ви накарат да го начислите със задна дата.
Добре, съгласна съм и аз така мисля. Въпросът е откъде ще разберат НАП, че този данък е за съответните месеци 09,10,11.2013 г. или това не ги интересува?
Ако изплащам заплати за 3 месеца (9,10,11.2013 г.) през м.01.2014, как трябва да подам данъка в Д6 - в отделни колонки за всеки месец отделно или в една колонка със сумата на данъка за 3-те месеца?
И то какви промени ... :hmmm: