Здравейте! Днес в Свиленград са написали акт на автомивка на самообслужване с монтиран и изряден ФУВАС. Техникът е извикан от собственика , за да  говори с проверяващите . Казал им е ,че няма още такова произведено утройство в България Те са отговорили , че знаят , че е несъвършеснство на Наредбата  и фирмата може да обжалват акта. Но в момента има кампания срещу автомивките на самообслужване :( . Аз съм без думи.
Здравейте !
Казусът ми е следният :
Българска фирма, нерегистрирана по ЗДДС извършва услуга -монтаж на противопожарна система , на военен кораб , собственост на ДЗЛ в Русия. Корабът е в завод в БГ . Този приход дали ще влиза в оборота за регистрация по ЗДДС ( съгл. чл.31 т.3  се изключват военните кораби , но аз вече се омотах от четене) или не ( съгл. чл. 21 ал.(2) .
После видях какво съм написала  :blush: . Нямаше как да го редактирам
Ще се промени заплатата на 380, и осигуровките също ще са на 380 лв. - не защото има промяна в МОД, а защото вече заплатата ви ще е по-висока от МОД и осигуровките са върху заплатата. Към rosik - само когато заплатата е по-ниска от МОД, тогава осигуровките са на МОД.
Трябва да Ви промени заплатата на 380 , а ще Ви осигурява на 360 ( поне аз още не съм видяла промяна на МОД)
delphine е описал/а съвсем точно и моите мисли . Платих си веднага абонамента , защото тези калкулатори са ми спестявали много време и нерви.  Всеки от нас търси безплатното ,но когато се "опре " до нашите такси , никой не работи безплатно.
Благодаря за труда на Катя и всички , които имат заслугата сайта да е такъв , какъв е !