Здравейте, моля за помощ, съвсем се оплетох в процедурата.
март   възстановяване   250   
април    внасяне      50   прихващам
май        възстановяване     50   
Сега да декларирам за възстановяване 250 лв., или тече нова процедура с  прихващане за следващите два месеца.
Ще съм благодарна ако се отзовете.
Здравейте,
моля за съдействие . Имаме сключен граждански договор през 2018г, с пенсионер, който се самоосигурява. Договореното  възнаграждение е 650.  След писпадане на нормативно признатите разходи хонорара е под МРЗ и не съм начислявала здравни осигуровки.
Моля, за становище, дължими ли са здравни осигуровки в този случай.
Благодаря, лицето се самоосигурява на високият процент.
Подадох корекция.
Здравейте,  миналия месец съм подала стандартната декл.1 на самоосигуряващо се лице, но съм допуснала грешка защото  е осигурено на максимума на трудов договор.
Какво следва да направя?
Благодаря! :blush:
Здравейте,
Декември 2015год. управителя и съпругата му ми представят бележки за платена застраховка живот. Включих сумите в декемврийскате заплати, сега обаче в мес. януари като преизчислих ДОД на всички служители, в Д6 сумата е отрицателна. Дайте съвет, какво да направя.
Здравейте, имам въпрос свързан с изплатени тантиеми през  2010 и 2011 год. Договорите за управление и контрол от 01.01.2008 са приравнени към трудови.В този случай не би трябвало да се  приспадат нормативно признати разходи 10%,за този вид доходи. Моля за коментар.
Здравейте,  шефа ще купува автомобил с Хомологация N1 .
В месец ноември ще извършим авансовото плащане по въпросната сделка, автомобила обаче ще бъде прехвърлен на името на фирмата в началото на 2012.
Питането ми е свързано с правото да данъчен кредит.