Здравейте,
Не знам дали добре формулирах заглавието, но май имаше изисквания към необходимата памет на устройство /лаптоп или компютър/ за нуждите на счетоводна работа/програма. Какво да кажа на компютърния си човек откъм изисквания.  Освен това май имаше някакви несъвместимости с Уиндоусите, та и какъв уиндоус е за предпочитане.
Поздрави
Здравейте, лице - български гражданин,постоянно пребиваващо в България - придобива право през 2015г. на дял от пенсия на починал съпруг - чужд гражданин, постоянно пребиваващ в чужбина. Пенсията се превежда от тамошното "НОИ". Счита ли се това за доход за деклариране, задължение за данъци и необходимо подаване на данъчна декларация. Предварително благодаря.
Благодаря за отговора, който също така ме подсети, какво ми се губеше в предното питане, а именно - как се оформят отпуски в конкретния случай без молба от лицето
Здравейте, за първи път ми е :D
Служител ще бъде съден по бързата процедура и вкаран в затвора.
1.Кога се издава заповедта за освобождаване - когато имаме някакъв документ от съда ли, и какъв документ е валиден за нас.
2.Връчва ли се екземпляр от нея на лицето, което е...далеч :) от територията на предприятието
Благодаря предварително
Здравейте,
съдружник в оод сe осигурява на мин осиг доход 420. Няма да декларира доходи от положен личен труд. Има граждански договор за 1500 лв за 2013 . Въпросът ми е трябва ли да се попълва колона 5.2  или само колона 5.5 за гражданския договор. Моля спешно е :)
В светлината :( на последните срокови промени, какъв срок трябва да се впише в трудовия договор за изплащане на трудовото възнаграждение
Може ли заповед по чл.118, ал.3 да бъде с дата 01.01.2013, считано от 01.01.2013
Непредставен в НОИ болничен до 3 дни. Сега ще нося нов болничен с дни от НОИ.Правят проверка назад на обр.1 и изпращат писма за подадени дни в болничен, пък непредставен такъв и искат да се представи. Има ли глоба в този случай ?
Може ли да ми посочите нормативно основание, при което управител на еоод не може да сключва трудов договор със самия себе си, длъжността е различна от управител.