Здравейте,
Работничка във фирмата ни е с 420 лв. РЗ. Бременна е и желае да увеличи ОВ за да получава по-голямо обезщетение по майчинство. Може ли да бъде увеличена РЗ с доп. споразумение към ТД за, какъв период от време или е необходимо да се самоосигурява, като се регистрира на свободна практика?
Благодаря.
Здравейте,
Задавам отново въпросът си тъй, като отговорът, който получих беше доста нелюбезен и неколегиален. И така следвам съветът на отговарящият специалист т.е. пиша в " раздели"! Г-жо/це/, г-не, много добре зная, като счетоводител какви са сроковете за подаване на декларации. Само, че Вие пропускате факта, че аз не съм собственикът, а изпълнителят. И така колеги обръщам се към вас със следният въпрос: какви дати да впиша в Д6 подавайки ги по ел. път за ДОД и ОВ при неподадени в срок декларации и непреведени на НАП от м. септември 2014 г до сега ПОРАДИ ЗАТРУДНЕНО ФИНАНСОВО СЪСТОЯНИЕ НА СОБСТВЕНИКЪТ? Благодаря.
P.S. Поправката е : от м. септември 2014 година до сега!
Здравейте! Счетоводител съм на ЕТ с един работник на, който поради финансови затруднения управителят не му е превеждал ОВ и ДОД, както и не са подавани Д1 и Д6 от м. септември 2015 г. до сега. Въпросът ми е, какви дати да посоча в Д6 за ДОД и за ОВ за да може да бъдат приети в НАП по ел. път? Разбира се лихвите за просрочията ще се платят но целта ни е, как да се избегнат глобите за не подадените в срок декларации. Благодаря ви предварително. Цанова