Да, намалявате дните. Работни дни от 08.03 до 16.03 - 3 дни
Здравейте,  според мен, отчета трябва да подадете по ЕГН. Имам такъв случай и така съм го подала. Вх. номер се зарежда и в декларацията по чл.50.
При мен случаят е подобен, но тук идва въпроса изработката на покривки услуга ли е, или производство, което е извън обхвата на патента ?
Delphine, благодаря Ви за мнението.
Здравейте,
Моля за мнението ви, тъй като съвсем се омотах. ЕТ на патент. Приходи по кас.апарат 22 хил., от които стоки за 2 хил.лв. са изпратени по Еконт. Миналата година, тези 2 хил. се заредиха в декларацията по ч.50 в прил.2. Тази година нищо от Еконт не се зарежда. Въпросът ми е: следва ли тези 2 хил. да ги посоча в прил.2, или целият приход от 22 хил. да декларирам в прил.7?
Да, Бизнес Навигатор също ги разделя
Да, посочват се в същата справка
Да, така е, но по същият начин стоят нещата и със субсидиите от ДФЗ, за които някъде съм чела указания, че се изключват от осигурителния доход.
Благодаряq Magrat,
Това съм го прочела 10 пъти и тълкуването ми е, че не би трябвало да се включи в осигурителния доход, но след като разговарях с методолозите на НАП и те не ми отговориха нищо конкретно /трябвало да се запознаят конкретно с целите на това финансиране/, започнах да се съмнявам в себе си.
Затрудних се и при попълване на декларацията, тъй като т.9.3 от приложение 2, ще е с 3 хил.лв. повече от сумата, която смятам да попълня в Таблица 1 и 2  колона 5, а според указанията, трябва да са еднакви.
Здравейте,
Моля, за мнение по следния казус:
ЕТ получава през 2020 г. финансиране по проект Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията  /от 3 до 10 хил.лв/. Същият приход включваме в ОПР и ГДД и той участва при формиране на облагаемия доход. Следва ли обаче, да бъде включен в осигурителния доход при определяне на окончателните осигурителни вноски?
Сърдечно благодаря, информацията е много полезна.
Бъдете здрави и успех!
Здравейте,
Доста неща прочетох,но не успях да разбера продажбата на риболовни билети дали е стопанска дейност. Моля, ако някой има представа да сподели опита си. Много ми е спешно. Благодаря, предварително.