Здравейте!
Моля, помогнете.
Майка, която ползва отпуск за отглеждане на дете до 2-годишна възраст, е оперирана и й издават болничен. Болничният е издаден месец преди да изтече майчинството.
Промяната на обстоятелствата как трябва да стане? Със старото прил.12 ли се подава и ходи ли се на място в НОИ?
Иначе предполагам, че приложението за 50% майчинство трябва да го подам по електронен път.
Хубав ден на всички!
Здравейте!
Бих искала да Ви помоля за помощ. Ако на едно лице му започва смяната на 30 април в 23:00 часа и завършва на 01 май в 06:00 часа как трябва да му се изчислява изв.труд - 1 час нормално положен труд и 6 часа извънреден или всичките 7 часа са изв.труд.
Благодаря предварително за помощта.
Здравейте!
Преди време калкулатора за майчинството изчисляваше датите на болничните и майчинството само по зададени термин и раждане. Беше ми от голяма помощ защото имаме много майки. Сега нещо не се получава. Пиша датата на термина и датата на раждане и не изчислява докога трябва да продължат болничните и съответно майчинството.
Е, след като не посочвате доходите на бащата, когато Вие получавате детските, защо мислите вариант как той да ги получава? Вероятно само защото не искате да ги оставяте на държавата, но самият казус е с предизвестен отговор - няма как бащата да получава детските във вашия случай.