Благодаря, значи:
1. Фактура с ДДС от ЗП, регистрирано по ЕГН, която включвам в СД поДДС в месеца на предаването на тютюна
2.ЕТ е с дейност търговия, там с Прил.2 на минавам разходи и приходи на ЗП
3.В прил. 3 само 60% НПР
Правилно ли съм разбрала?
4.Изравняването на осигуровките в края на годината самона база на печалбата от ЕТ или общо от ЕТ и ЗП?
Здравейте, моля ако някой може да помогне.Едно и също лице ЗП по ЕГН тютюнопроизводител и ЕТ с търговска дейност, регистриран по ЗДДС. Като ЗП се облага 60/40 с Прил. 3 в ГДД по чл.50, като ЕТ с Прил.2.Може да ползва ДК за гориво, части, оран и др. като ЗП и от дейноста като ЕТ също.
Въпроса ми е набирането на разходите от ЗП в гр.60 ли тлябва да е и когато се продаде тютюна трябва ли да се издаде фактура с или без ДДС /мисля без/ и да се включи в прихода като ЕТ? После печалбата от дейноста да се изключи от Финансовия резултат в ГДД ( защото е 60/40 като ЗП)?  Или всички разходи да минават през разчетна сметка гр.40, за да се ползва ДК само, да не се издава нищо при пордажбата на тютюна, отчита се само 60/40 и няма печалба от тютюн в Прил.2 ? Моля за помощ и ако някой може да ме насочи къде да прочета по-подробно.Не намирам почти нищо описано за тютюнопроизводители.
Права сте, по - добре да няма КИ. Благодаря Ви за отговорите.Приятен ден.
Чл. 115. (1) При изменение на данъчната основа на доставка или при развалянето на доставка, за която е издадена фактура, доставчикът е длъжен да издаде известие към фактурата.
(2) Известието се издава задължително не по-късно от 5 дни от възникване на съответното обстоятелство по ал. 1.
(3) При увеличение на данъчната основа се издава дебитно известие, а при намаление на данъчната основа или при разваляне на доставки - кредитно известие.

Аз така го разбрах, затова броя 5 дни.Бъркам ли?
Така е, но никой на вдига телефоните днес, а вчера вдигаше секретерката, не собственика на фирмата.За 150 лв не си заслужава да завеждаме дело. Ако издадем КИ пък ние сме в нарушение, защото са минали 5 дни.С протокол не знам дали ще стане , защото има и други документи удостоверяващи извършената услуга през м,09,.Как сега да пишем протокол за промяна на ДО след 2 месеца закъснение.Какво основание да пишем в протокола или КИ?
Ние не сме съгласни с намаляне на ДО , но са превели по -малко пари и за да си възстановим внесеното ДДС за по -голямата ДО с изданата фактура е по-добре да издадем КИ. Как да си вземем 150 лв. и да сме изрядни пред закона ?
Здравейте, имаме издадена фактура за 1000 лв през м 09,2014 г. Плащат ни 850 лв. и казват, че услугата която сме им предоставили не е това за което сме се разбрали.Искат да им издаден кредитно известие за 150 лв., но нали по закон КИ не маже да се издава 5 дни след издаване на фактурата , а тя е от м 09, какво да правим?
а останалите неща които писах по горе така ли са за д1и д6 , къде е ППФ за 2 -ра категория труд
Аз разбрах нещата така : осигуровките за м 12,2012 г ако платим  м 01,2013 подаваме Д6 с код 3 и Д 1  ( тук искам да попитам на колко платежни са осигуровките за м 12,2012 , по стария начин или на 2 платежни по новия начин ,и още, ако са на 2 платежни ППФ в единното платежно ли е или към ДЗПО ) , а ако не ги платим на 25,01,2013 подаваме Д1  И Д6 с код 2 ( понеже в указанията за подаване на Д6 пише че ако периода е преди 2013 г се ползват старите кодове за начислени - 2 и за изплатени -  3 ) Оттам на сетне за периоди от 01,2013 г се подават Д1 и Д6 до 25 число на следвещия месец , Д6 с код 5 и при платени и при неплатени осигуровки, като при неплатени е без данъка а като се плати данъка са подава Д6 с код 5 само с данъка. Правлно ли съм разбрала или се оплетох здраво ????
благодаря
за отговорите , значи относителна работа
Честита нова година на всички !Моят въпрос е как точно определяме тази прогнозна печалба  за авансовите вноски ?