ЛИЧНИЯ ЛЕКАР ЗВЪНЯ В РЗОК И ТАМ  КАЗАХА ЧЕ ТОВА Е ЧИСТАТА СУМА КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕВЕДЕ НА МЕД.СЕСТРА. И ЧЕ ТЯХ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ОБЛАГАНЕТО И ОСИГУРОВКИТЕ И ДА ПИТАМЕ В НАП.
 ЛИЧНИЯ ЛЕКАР  ФАКТУРИРА НА ЗДРАВНА  КАСА СУМА В РАЗМЕР НА 720,00 ЛВ. КОЯТО Е ЗА НАЕТ ПЕРСОНАЛ  -МЕД.СЕСТРА  ЗА М.11 И М.12,2020 Г.ОТ  РЗОК КАЗВАТ ЧЕ ТОВА Е СУМАТА КОЯТО ЛИЦЕТО ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ.ДЪЛЖАТ ЛИ СЕ ДАНЪК И ОСИГУРОВКИ НА ТАЗИ СУМА.
ЛИЧНИЯ ЛЕКАР ТРЯБВА ДА НАЧИСЛИ 927,85 ЛВ ЗА ДВАТА МЕСЕЦА  И ДА НАЧИСЛИ ОСИГУРОВКИ ПАК ЗА НЕГОВА СМЕТКА 175,55 ЗА ДА МОЖЕ ЛИЦЕТО ДА ПОЛУЧИ ЧИСТА СУМА 720,00 ЛВ.
Здравейте, фирмата  ни се занимава с международен транспорт  предимно до Турция . Получавам фактури оттам само за  ремонт на камионите  или   за закупени части и монтажа им /услуга/ или само за закупени части .Всички фактури  са с ДДС. Получавам и фактура за извършена спедиторска услуга в Турция
Трябва ли да съставям протокол по чл.117 или мога директно да ги осчетоводявам?
Благодаря предварително.
Лице работи по основен трудов договор на 8 часа и при нас е назначено на трудов договор по чл.111 от КТ  на 2 часа  като лицето работи в определени дни. Очаква се лицето да излезне в болничен   за бременност и раждане. Ние като втори работодател  какво трябва да подадем към НОИ. Благодаря предварително.
Благодаря за отговорите. Наистина логично е да бъде  на ДУК ,но нали собствениците  все гледат да избегнат осигуровки и търсят различни варианти. Благодаря още веднъж
Може би и аз не съм се изразила правилно. Става въпрос ,че  в Агенцията по вписвания е записано ,че едноличен собственик на капитала е лице Х а управител е вписано лице У
 Може ли лице У да бъде на  трудов договор като управител на 4 часа ,а не на ДУК.
В съдебното решение като управител е вписано едно физическо лице а едноличен собственик на капитала е друго физическо лице.
Здравейте ,имам следния казус: ЕООД  назначава по съдебно решение  физическо лице което не е собственик на капитала. Може ли това лице да бъде назначено на трудов договор  на 4 часа. Благодаря предварително.
След като вие сте му изравнили доходите от двамата работодатели Лицето не е задължено зда подава ГДД.