Няма ДУК, а само съгласие за приемане на управлението.
Да попитам:
1. Този "управител", който е поел управлението, вписан ли е в ТР като управител?
2. Ако случайно в офиса мине проверка от ИТ, как ще се обоснове работата на този човек без договор?

Да, вписан е. Инспекцията по труда не е ли орган, който осъществява контрол по спазването на трудовото законодателство? Управителят не е задължително да е на трудов договор. Посочването на адвоката беше примерно, ако това има значение.
Здравейте,
едно лице е собственик на ЕООД и едновременно СОЛ на друго основание (адвокат). Назначава за управител друго лице без възнаграждение. Няма ДУК, а само съгласие за приемане на управлението. Собственикът ще подаде декл ОКД-5 и ще си се осигурява по ЕГН на 420 лв. Въпросът е дължат ли се осигуровки за управителя, ако не получава възнаграждение?
Не, нямам. Подадох си декл. 6 (така ме посъветваха от НАП). Единствено в архив ми стоят като неплатени.
аз пак да кажа, защото явно съм призрак и говоря в етера ... ако всичко е подадено и нямате задължения, всичко е ок.
подайте си Д6 за пълно спокойствие.

Всичко е подадено, но имам задължения, които висят като неплатени, същевременно съм платила, но не се отразяват в НАП, а стоят като надвнесени. 
Не съм задавала въпрос в този или друг форум. Декл. 1 са подадени в срок, но осигурителните вноски са платени със закъснение. Мислех, че нап си погасява най-старите задължения, без значение какво посочваш в платежното, но явно не е така. Ако отида при инспекторите ще ми пишат ли акт като констатират забавата в плащането?
Здравейте,
аз съм СОЛ и платих през февруари 2016-та осигурителни вноски за ноември и декември 2015-та. Декемврийските ми се изчистиха и справката ми за задължения е чиста, но като отворя архив 2015-та ми излиза, че имам неплатени задължения за ноември, а вноските ми за тези задължения стоят като надвнесени (остатък). Имате ли някаква идея дали НАП ще си ги прихванат някога или да пусна молба? Не ми се иска да пускам молба, за да не им се набия на очи и да ми напишат акт затова, че съм платила по-късно.