Не разбирам защо да е услуга с място на изпълнение в БГ , като демонтажа и товаренето са извършени във Франция.
Имаме ВОП /машина от Франция / , за нея съм издала протокол. Обаче след около 15 дни , ни издадоха друга фактура за демонтаж и товарене на машината от съвсем друга фирма.Сега издадох друг протокол като за наименование съм написала разходи,свързани с доставка на машината.Това правилно ли е и в дневниците как да го отразя.В колоните , в които ще ползвам за машината или в други.Благодаря Ви предварително.
Благодаря на всички включили се.Прочетох и указанията , където пишеше същото т.е. трябва да се валидира и после рефреш.Сега всички са в състояние "валидни".
Имате ли представа защо отчетите към НСИ - попълнени,валидирани и съхранени , някои излизат "валидни" , някои - "непроверени". Това проблем ли е за подаването и как мога да го отстраня .
Възможна ли е продажба на ДМА /машина/ с фактура , която сме закупили от ЕС от физическо лице само с протокол за покупко-продажба и съпътстващите я транспортни документи.
Благодаря ти за отговора irenabrili . Приятен ден.
 имаме клиент от чужбина , които към 31.12.2014 не е погасил плащания по фактури от 2010 г. Кога изтича давностният срок и какви счет.операции са нужни.Ще се отрази ли на това на ФР .
Много Ви благодаря за бързият отговор.Работата е там,че за декември сумата не е малка и едва ли ще я покрием и затова се колебая как точно се постъпва.
През месец дек. бяхме на възстановяване.Обадиха се от НАП и след направената проверка една част прихванаха за дължими задължения, а за другата част/невъзстановената/ пишеше да се приспада в следващите 2 дан.периода. Януари излезе ДДС  за възстановяване.  Сега през февруари ако излезе пак за възст. , трябва ли да подавам прил.6 към чл.68  ал.4. и да попълня нужната клетка със сбора от дек., януари и февруари. А как се процедира в случай , че през  февр. излезе на внасяне,но има остатък.
Интересува ме следното : В констатацията пише , че работата която изпълнява е неподходяща за здрав. му състояние.Мога ли да го преназнача на друга длъжност , като се съобразя с препоръките от ТЕЛК или е възможно да остане на същата работа при облекчени условия.Фирмата е малка с 10 души персонал , т.е. нямаме определени места за трудоустрояване.Ако го преназнача на нова длъжност само с допълн.споразумение ли трябва.
Интересува ме за април не съм пускала Д1 и Д6. По новата версия ли или по старата.
Какви видове осигуровки е длъжно да направи лице , което сега завършва средно образувание до момента на започване на работа или постъпване във висше училище