Здравейте, ако е възможно да ми отговорите как би се отразило на коефициента за пенсиониране гледане на дете за една година за 240лв? В момента жената има 33г.8м. трудов стаж и 58г. възраст - би трябвало да се пенсионира през 2015г.?
благодаря, но имам впечатление, че не се взима в предвид факта, че лицето не получава помощи и сам се сигурява за здравна осигуровка, само е регистрирано в БТ като безработен
няма ли кой да даде компетентен отговор по темата - мисля, че вълнува много хора в момента?
Здравейте, имам следния казус:на регистриран в БТ без да получава обезщетение и обучващ се в квалификационен курс към БТ е предложена работа по ГД - има ли право да приеме предложението и може ли да бъде санкциониран?
Здравейте, имаме следния казус - на лице се предлага договор по заместване на титуляр по майчинство за неопределен срок. В договора има клауза за 3месечно предизвестие за завръщане на титуляра. Въпросът ми е как щте бъде уволнено лицето, подлежи ли на обезщетение и ако през това време е забременяло може ли да буде уволнено? Предварително благодаря!
благодаря за съвета,но няма ли да окаже влияние върху размера на пенсията слвд това?
става въпрос за нормално пенсиониране при навършване на възраст,приравнявайки стажа от втора категория към трета и за оставащия необходим трудов стаж кой е най-добрия вариант
Здравейте,
моя близка е родена  м.04.1954г., има 16г.3м.трудов стаж трета категория и 13г. втора категория, в момента е безработна,въпросът ми е: кой е по-разумния вариант за пенсиониране-закупуване на стаж от висшето образование или плащане на пълни осигурителни  вноски-лични и работодател?Стажът от бюрото по труда играе ли роля при определяне размера на пенсията?Предварително благодаря !
СЬПРУГЬТ МИ Е РОДЕН НА 29.04.1952Г. И ИМА ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ ТРЕТА КАТЕГОРИЯ 14Г.1М.И ВТОРА КАТЕГОРИЯ 15Г.1М.16ДНИ, КАКТО И 2Г.КАЗАРМА. КОГА Е ВЬЗМОЖНО ДА СЕ ПЕНСИОНИРА?