за длъжността секретар на синдикална секция не се изисква допълнително споразумение.това не е промяна на трудовата му длъжност.
Здравейте.Имаме назначен служител на срочен трудов договор / чл.68,ал.1,т.1 от КТ/ до 30.06.2015 включително.Наскоро на синдикално събрание,той беше избран на длъжността „секретар на синдикалната секция”.Това е защитена длъжност,както и на председателя.Следва ли на 01.07.2015 трудовия му договор да бъде прекратен.Какво трябва да направи работодателя за не е в нарушение.Благодаря Ви предварително.
Здравейте.Имам за първи път следния случай в практиката си.Наша служителка ползва отпуск за бременност и раждане /роди през месец май 2014 година/.Още от началото на бременността започна да излиза в болнични,поради тежестта на работата и.Назначихме нейна заместничка - до завръщане на титуляра - чл.68 ,т.3 от КТ.Но от миналия месец и заместничката е бременна.Трябва да роди през юни 2015,а титулярката ще се завърне на работа през май 2016 година.Какво става със заместничката -трябва ли да получава майчинство от социални грижи,или ще се води наша служителка до навършване на 2 годишна възраст на детето? Благодаря на всички предварително.
Здравейте.Търся длъжностна характеристика на технически изпълнител с код 41102006 /стария код е бил 41912012/.Благодаря на всички предварително.