Здравейте. При процедура за възстановяване на ДДС  в р-р на 77 лв. получих искане за представяне на документи.  Голяма част от исканите обяснения и т.н. вече са представени при предишната процедура през м.04.2018 г. Трябва ли отново да се представят същите обяснения, след като вече в досието на фирмата има представени такива? И колко пъти трябва да се представя едно и също нещо? Ако има някакво указание по този въпрос, моля посочете го.
Е, ако влязат сега в 204 като нови за ЕООД-то активи, няма ли да трябва и амортизация?

Праг на същественост е 350 - 400 лв. т.е. по-малък от приетия по счет.политика, който е 700 лв. Искам да ги водя като ДМА, да се виждат като такива, а не като разход.
Здравейте. Собственик на ЕООД има две шевни машини, купувани преди 5 години втора употреба, няма фактури. Иска да ги ползва в ЕООД-то. Амортизация няма да начислява. Коя сч.сметка да се кредитира срещу дебит на с-ка 204?
Здравейте. От много четене така и не ми стана ясно за четвърто тримесечие на 2013 г. кога следва да се внесе данък върху наем на чуждестранно физическо лице по чл.37, ал.1, т.4 от ЗДДФЛ и кога следва да се подаде Декларация по чл.55, ал.1. Фирмата ползва офис под наем и собственика е от Израел и там живее постоянно.   
Може да проверите в бившето "Метални конструкции", на ул. Камен Андреев на Руски паметник зад черквата. Аз съм работила по това време в СУ-4 на НДК и от там ми издадоха УП за пенсиониране.