Фактура за продажба от месец февруари е грешно отразена като покупка в дневниците,как може да се оправи тази грешка в м.март.
Здравейте, фактура отразена   м.февруари  вместо в дневник продажби,е  в дневник за покупки,контрагента не е завел фактурата,как може да се процедира в случая,каква е практиката? Благодаря предварително.
Здравейте,пропуснала съм да подам декл.1 и 6 за гражд.договор м.01,иначе декл.по чл.73 е подадена,какво ще ме посъветвате ? Благодаря предварително.
Моля за мнения,дали е правилно. Лек автомобил,собственост на ЕООД, не е нов,под 5 хил.лв е,закупен 2011 г.,ползван данъчен кредит. Амортизиран по линейния метод.
Ползва се  и от собственика за лични нужди, всички преки  разходи по автомобила ги отнасям 50:50 за облагане с данък по чл.204,ал.1,т.4. Така ли е или нещо бъркам? Благодаря предварително.
Има калкулатори за лихвите, напишете сумата и датата на която мислите да платите и ще видите каква е лихвата.
Здравейте,току-що видях,че съм сгрешила параграфа за ДДС,вместо 110000,съм отбелязала 110322 на платежното /чрез банкиране/,какъв е редът да се коригира това?Благодаря предварително.
Моля за съвет, практикува ли се в една фирма 2 труд.договора за едно лице по 4 ч за едната длъжност и 4 за другата? Подава се увед..по чл.62 от КТ. Дали поражда някакви проблеми от проверяващите,тъй като изпълнява няколко функции? Благодаря предварително.
Първо - при продажба на жилище от Фл не се дължат осигуровки.
Второ - щом жилището е придобито по наследство или завет не се дължи данък върху дохода. Прочетете целия чл.13 от ЗДДФЛ, а не само първите точки.
[/quoъte]Благодаря Ви,но тогава чл.13 ал.1 т.1 не се ли отнася за този случай,като периода от придобиване и продажба има едва 3 месеца,а в закона е упоменато минимум 3 години?
Здравейте,моля за мнения-въпроса е за жилище,наследствено придобито от физич.лице м.март,продадено наскоро,имайки предвид краткият срок,се дължат данъци и осигуровки до април 2017. В закона е упоменато,че най-малко 3 год.от дата на придобиване и дата продажба,/ЗДДФЛ/.Така ли е?Благодаря.
Благодаря Ви,но само да питам,във връзка с ДДС,да,регистрирана е, но чл.45 ал.4 за кого се отнася?
Здравейте,може ли мнения за следният казус.ЕООД има жилища,едното го отдава под наем,на лице,което е свързано със собственика,как да се оформи фактура според новите изисквания от 01.01.2016г.?,тъй като това свързано лице е и в договор с фирмата,т.е.работи в нея.Благодаря на отзовалите се.
Здравейте,как е най-добре да се процедира с лек автомобил,собственост на ЕООД с основна дейност търговия,разходите като гориво и консумативи за поддръжката му? Има магазин и склад,оправдано ли е с пътни листи по разходната норма,покупка на стоки?Имайки предвид,че не става дума за управленчески разходи,а за дейността?
Подадох корекция на Декл.6 за един месец от 2013 година,обясниха ми ,че трябва да подам искане за въстановяване на суми,които са излезнали в повече,въпроса ми е не може ли тези суми да покрият примерно следващ месец осигуровки вместо да ми ги връщат?Благодаря предварително.
На страницата на НАП има становище с примери във връзка с тази промяна.